KORIDOR 10: Žandarmerija obezbeđuje radove kod Grdelice

Protest vlasnika parcela

KORIDOR 10: Žandarmerija obezbeđuje radove kod Grdelice

Društvo -
Žandarmi i policajci su stali pred dvadesetak meštana sela Oraovica, koju su nameravali da po treći put spreče nastavak radova na auto-putu

LESKOVAC - Oko 150 pripadnika žandarmerije i interventne policije sprečilo je danas vlasnike parcela da blokiraju nastavak radova na autoputu Koridora 10 kod Grdelice.

Na Grdeličkoj petlji pored autoputa Niš-Skoplje žandarmi i policajci su se pojavili u punoj opremi i stali ispred dvadesetak meštana sela Oraovica, koju su nameravali da po treći put spreče nastavak radova na autoputu.

"Povlačimo se jer ne želimo da ugrožimo svoje živote, ali ćemo pravdu i dalje tražiti na sudu", rekao je vođa protesta Milivoje Đorđević.

Eksproprijacija zemljišta u grdeličkom kraju izvršena je 2011. godine kod 280 vlasnika. Šezdestak je odbilo da prihvati ponudenu cenu od četiri evra po metru kvadratnom, pa je tužilo "Puteve Srbije". Spor još traje.

Odluku o ulasku u posede donelo je Ministarstvo finansija zbog hitnosti situacije. Izvođača radova, grčku firmu "Terna", danas su u posede uveli službenici Uprave za imovinsko pravne poslove.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track