Petnica raspisala konkurs za 2014. godinu
Foto: Tanjug

Poziv srednjoškolcima

Petnica raspisala konkurs za 2014. godinu

Društvo -
Nadamo se da će se političari urazumiti, a da će se među poslovnim kompanijama pojaviti još onih koje će poput NIS prepoznati značaj Petnice. Posle 31. godine rada ne možemo stati, iako bi to neki najradije želeli, kaže Vigor Majić, direktor Petnice

VALJEVO - Istraživačka stanica "Petnica" raspisala konkurs za učesnike u njenim programima u 2014. godini. Poziv se odnosi za sve srednjoškolce iz Srbije i drugih zemalja regiona kojima jezik nije barijera, a voleli bi da se oprobaju u naučno-istraživačkom radu.

Upravna tela Istraživačke stanice Petnica su odlučila da, iako još nisu ispunjena letošnja obećana države da će podržati ovu jedinstvenu obrazovnu evropsku instituciju, nastavi sa organizacijom programskih sadržaja u 2014.

"Mi smo uvek bili optimisti. Nadamo se da će se političari urazumiti, a da će se među poslovnim kompanijama pojaviti još onih koje će poput NIS prepoznati značaj Petnice. Posle 31. godine rada ne možemo stati, iako bi to neki najradije želeli“, kaže Vigor Majić, direktor Petnice.

Istraživačka stanica Petnica je danas otvorila konkurs za novu generaciju motivisanih, talentovanih srednjoškolaca iz cele Srbije, ali i regiona bivše Jugoslavije, koji vole prirodne, tehničke ili društvene nauke. Poziv se odnosi za sve srednjoškolce iz Srbije i drugih zemalja regiona kojima jezik nije barijera, a voleli bi da se oprobaju u naučno-istraživačkom radu, da se druže sa vršnjacima sličnih interesovanja, da nauče nešto novo, da istraže svet oko sebe.

Istraživačka stanica Petnica, podstiče sve učenike, ne samo one sa najboljim rezultatima u školi, da se usavršavaju, prošire svoje vidike i isprobaju nešto novo. Ocene nisu presudan faktor u selekciji, jer je motivacija i interesovanje mnogo važnije.

Rok za prijavljivanje je 30. novembar 2013. Dokumentacija je dostavljena svim školama, ali se može preuzeti i na internet sajtu www.petnica.rs.

Istraživačka stanica Petnica podstiče učenike iz svih sredina (bez obzira na veličinu mesta stanovanja ili školovanja) i bez obzira na socio-ekonomsko stanje u porodici da se prijave za učešće na Programima u 2014. godini. Stručni selekcioni tim će posebno obratiti pažnju na kandidate koji dolaze iz malih i/ili siromašnih sredina.

Finansijsko stanje škole ili porodice ne sme biti selekcioni faktor za izbor najboljih učesnika Programa u Petnici.

Istraživačka stanica Petnica (ISP) je samostalna i nezavisna organizacija koja se bavi razvojem naučne kulture, naučne pismenosti, obrazovanja i kulture. Aktivnosti ISP su najvećim delom usmerene na mlade – na učenike i studente, kao i na obuku nastavnika u novim tehnikama, metodama i sadržajima u oblasti nauke i tehnologije. Programi ISP obuhvataju širok spektar oblasti i disciplina u okviru prirodnih, društvenih i tehničkih nauka. Glavnina programa ISP je namenjena osnovnoj ciljnoj grupi – učenicima srednjih škola, tj. mladima u uzrastu od 15 do 19 godina. ISP samostalno vrši izbor učenika koji će se pozvati da učestvuju na programima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track