Ceca i Sergej: Ognjanovići, imajte razuma, pomozite bolesnima!

Poznati apeluju na roditelje male Tijane

Ceca i Sergej: Ognjanovići, imajte razuma, pomozite bolesnima!

Društvo -
Pevačica i glumac, koji su učestvovali u prikupljanju novca za Tijanino lečenje, šokirani informacijom da su roditelji podigli novac s njenog računa, pa mole roditelje Jelenu i Nebojšu da pare upute na adresu onih kojima je pomoć najpotrebnija

BEOGRAD - Da li će se sada oglasiti.Povodom neočekivanog postupka roditelja male Tijane Ognjanović (8), koji su posle skoro četiri meseca nakon njene smrti s humanitarnog računa u Komercijalnoj banci podigli oko dva miliona evra, mnoge poznate ličnosti koje su učestvovale u akciji prikupljanja novca žele da on bude preusmeren na račun teško bolesne dece!Sergej prvi podržaoJedan od njih je glumac Sergej Trifunović, koji je prvi iskoristio svoju popularnost kad se pojavio u emisiji na TV B92 s transparentom na kojem je bio broj žiro računa male Tijane i tako svim građanima Srbije i regiona skrenuo pažnju na bolesnu devojčicu, za čije je ozdravljenje trebalo prikupiti 710.000 dolara.- Molim se bogu da će Ognjanovići imati toliko razuma da preostali novac proslede na račun druge bolesne dece - rekao je on kratko iz Italije, i tako dao podršku Kuriru, koji je u najtežim momentima bio uz ovu nesrećnu porodicu i za samo jedan dan uspeo da prikupi više od 500.000 evra. Oglasila se i Svetlana Ceca Ražnatović, koja je takođe učestvovala u humanitarnoj akciji uplativši 1.000 dolara, a kako kaže, šokirana je smerom u kojem je krenula ova mučna priča.- Kao neko ko uvek učestvuje u humanitarnim akcijama, ne želim da dovodim u pitanje da li će novac koji je namenjen nekom bolesnom detetu zaista završiti u pravim rukama. Zato je najbolje da se država i političari pozabave ovim pitanjem. Volela bih da ova mučna priča nije istinita i da ovi nesrećni roditelji mogu u miru da žale za svojim detetom. To će najbolje uraditi ako reše da preostali novac, ako ga ima, upute na adresu onih kojima je najpotrebniji - rekla je Ceca za Kurir i naglasila da bi volela da ništa od ovoga nije tačno.U akciji je učestvovao i član DS i predsednik Saveza ekonomista Srbije Aleksandar Vlahović, koji kaže da je normalno da preostali novac bude prosleđen na račune onih kojima je to neophodno.- Učestvovao sam u akciji pomoći maloj Tijani i sad je jedino logično da, kad se već nije spasao njen život, spasu neki drugi - ispričao je on.PotresnoBranko Radujko, generalni direktor Naftne industrije Srbije za BiH, koji je odvojio 100.000 dinara, nastoji da podrži one kojima je pomoć neophodna.- Mnogo me potresla ta priča i ne bih želeo da kažem ništa više od toga. Inače, podržavam sva vaša nastojanja da se pomogne svakom bolesnom detetu - rekao je Radujko.

I dalje ne objavljuju gde je završio novac za lečenje male Tijane... Ognjanovići
I dalje ne objavljuju gde je završio novac za lečenje male Tijane... Ognjanovići

Roditelji i dalje ćuteKurir je i juče pokušao da stupi u kontakt s porodicom Ognjanović kako bismo još jednom pokušali da saznamo i informišemo javnost o tome koliko novca je ukupno prikupljeno, kao i gde je završio ostatak. Međutim, Jelena i Nebojša, kao ni prethodnih nekoliko dana, nisu odgovarali na naše pozive i SMS poruke. Ovim putem još jednom apelujemo da javno iznesu podatke i preostali novac preusmere za lečenje druge bolesne dece.

Odmah dati novac najbolesnijem detetuReditelj Emir Kusturica, koji je u trenutku prikupljanja materijalnih sredstava za Tijaninu transplantaciju srca u SAD omogućio 5.000 evra, takođe se pridružio našem apelu da se novac preusmeri za pomoć drugoj bolesnoj deci.- Nažalost, nismo uspeli da pomognemo maloj Tijani, ali sad je najvažnije da se taj novac preusmeri. Sva sredstva odmah treba dati za dete koje je u najkritičnijem stanju i tu nema pogovora - rekao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track