Karađorđevići najavili tužbu protiv Ognjanovića!
Foto: Nebojša Mandić

PRETNJE - Zaoštren sukob porodice Ognjanović i prinčevskog para

Karađorđevići najavili tužbu protiv Ognjanovića!

Društvo -
Odbacujemo sve optužbe vezane za slučaj male Tijane Ognjanović jer se zasnivaju na plasiranju neistinitih informacija, a ne činjenica, što je kršenje osnovnih ljudskih prava, saopšteno iz kancelarije princa Aleksandra

BEOGRAD - Vreme je da Srbija sazna istinu.Princ Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina odbacili su kao neistinite sve optužbe koje je na njihov račun izrekao Nebojša Ognjanović, otac male Tijane. Prinčevski par najavljuje i tužbu zbog neistina u vezi sa ovim slučajem, koji danima intrigira javnost jer Ognjanovići odbijaju da saopšte detalje o novcu prikupljenom i utrošenom za Tijanino lečenje u Hjustonu.Negativna kampanja- Imajući u vidu da se ova negativna medijska kampanja koja se vodi protiv kraljevske porodice zasniva na plasiranju lažnih informacija i neosnovanih optužbi i predstavlja kršenje osnovnih ljudskih prava, kraljevska porodica će biti u obavezi da razmotri preduzimanje pravnih koraka kako bi zaštitila svoj ugled i omogućila da se čuje istina - piše u saopštenju kancelarije Aleksandra Karađorđevića, u kojem se apeluje na državne organe da istraže sve detalje u vezi sa slučajem Tijane Ognjanović i javnosti pruže prave informacije.Ranije su iz kraljevskog dvora saopštili da je princeza Katarina od direktora bolnice u Hjustonu tražila da Ognjanovićima oprosti dug za Tijanino lečenje, ali da joj je on odgovorio da su svi troškovi već plaćeni. Podsetimo, Tijanin otac Nebojša Ognjanović je preko pojedinih medija princezu Katarinu optužio da je na njega vršila pritisak da bolnici u Hjustonu ne plati troškove Tijaninog lečenja pošto je dete umrlo, već da novac prebaci Dečjoj bolnici u Tiršovoj, što je on odbio.Sve nelogičnostiDa u slučaju sudbine 2.580.000 evra sakupljenih u humanitarnoj akciji za lečenje male Tijane ima dosta nelogičnosti vidi se i iz izjave Ognjanovića da je bolnici u Hjustonu platio sve troškove posle Tijanine smrti. Postavlja se pitanje zašto je to uradio kad je na račun bolnice još pre puta prebačeno 1.110.000 dolara. Osim ove, postoji još niz besmislica u ovom slučaju. Nelogično je i zašto su Ognjanovići bolnici u Hjustonu prebacili 1,1 milion dolara iako je Tijanina operacija, do koje nije ni došlo, trebalo da košta ukupno 710.000 dolara.Nepoznanica je i kako su i sa čijeg računa Ognjanovići platili bolnici troškove posle njene smrti kada ostavinski postupak tada nije bio ni započet, a kamoli okončan, a oni ostavinskom raspravom, koja je u Prvom osnovnom sudu u Beogradu pokrenuta 8. oktobra, pravdaju ćutanje o novcu.Nebojša Ognjanović izjavio je nedavno da su Tijani u bolnici u Hjustonu ugrađene dve veštačke pumpe za srce, koje su koštale 600.000 dolara. Međutim, kako su za Kurir rekli ugledni kardiolozi, jedna veštačka pumpa ne može da košta više od 60.000 evra.Nebojša Ognjanović ni juče nije odgovarao na naše pozive.

Nema plaćanja dok traje postupakAdvokat Vojin Biljić ističe da, ako se Ognjanovići pozivaju na to da ne mogu da raspolažu novcem pre okončanja ostavinskog postupka, ne bi smeli ni da s tog računa plaćaju troškove bolnici.- Ukoliko je Tijanin račun bio namenski za lečenje, prebacivanje para s njega na račun njene majke nije moguće, ali sve zavisi od toga kako je banka uredila raspolaganje tim novcem prilikom otvaranja računa - kaže Biljić.

Policija proverava računeBeogradska policija intenzivno radi na istrazi slučaja Ognjanović i svakog dana proverava sve okolnosti pod kojima je uziman novac za lečenje male Tijane.Inspektori Odeljenja za suzbijanje privrednog kriminaliteta proveravaju sve račune na koje je uplaćivana pomoć, a narednih dana biće proveren i privatni račun Tijanine majke Jelene.- Sve uplate i isplate će biti detaljno pregledane. Svaka para koja je legla na račune male Tijane, njene majke Jelene i oca Nebojše će biti proverena. Ništa nećemo prepustiti slučaju. Isteraćemo ovo do kraja i utvrditi punu istinu! Nijedna sitnica neće ostati nerazjašnjena i niko neće biti zaštićen u ovom slučaju - kaže naš izvor iz istrage i dodaje da je od ukupnih uplata u iznosu od dva i po miliona evra ostalo 300.000-400.000 evra.Karađorđevići zasad neće biti pozvani na razgovor.- Uplaćeni novac nije podizan s računa u kešu, nego je samo prebacivan što na račun bolnice, što na druge račune, koji su takođe meta istrage - navodi sagovornik Kurira.

(NA. S.)

Pitanja koja smo postavili Nebojši Ognjanoviću1.Koliko je u humanitarnoj akciji sakupljeno novca za lečenje male Tijane?2.Koliko je ukupno novca utrošeno na Tijanino lečenje i prevoz do Hjustona?3.Koliko je ostalo novca na računu posle Tijanine smrti?4.Šta nameravate da uradite s tim novcem i da li ćete osnovati humanitarni fond za lečenje druge bolesne dece?5.Zašto ćutite o troškovima Tijaninog lečenja i preostalom novcu?6.Da li vas je neko ucenio u vezi s tim?7.Zbog čega ste s Tijaninog računa pre puta u Hjuston na Jelenin račun prebacili 1.260.000 evra?8.Zbog čega ste na račun bolnice u Hjustonu uplatili 1.110.000 dolara kad je Tijanina operacija trebalo da košta 710.000 dolara?9.Da li vam je bolnica u Hjustonu vratila novac koji je preostao posle Tijanine smrti?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track