OPASNA PORUKA: Ustaše prete smrću svim zaposlenim u Jasenovcu!
Foto: Fonet

Hrvatski nacionalisti pozivaju na likvidaciju svega što ima veze sa Srbima

OPASNA PORUKA: Ustaše prete smrću svim zaposlenim u Jasenovcu!

Društvo -
Na šest imejl-adresa stiglo preteće pismo sa slikom metka i porukom da su antihrvati, izdajnici i „ostaci ostataka truleži“

BEOGRAD - Anonimni poziv na ubijanje.Zaposleni u spomen-parku Jasenovac u Hrvatskoj juče ujutro su dobili preteći imejl s fotografijom metka i anonimnom porukom da su antihrvati i izdajnici, i to samo zato što rade u mestu koje ih podseća na zločine ustaša nad Srbima, Romima i Jevrejima.Vređanje i pretnjeDirektorka spomen-parka Jasenovac Nataša Jovičić rekla je agenciji Hina da je ova poruka ozbiljna pretnja i poziv na ubijanje.- To je otvoreni poziv na likvidaciju. Ne samo nas nego i svih koji misle slično. Dakle, vlade, predsednika Hrvatske i većine političkih stranaka - kaže Jovičićeva.Osim direktorke, preteću poruku dobilo je i četvoro kustosa spomen-područja, kao i šef računovodstva. Po svoj prilici, anonimni pošiljalac je preteći mejl prosledio na sve adrese koje su bile dostupne. Jovičićeva kaže da je poštu, osim na službeni, dobila i na privatni imejl, ali tu je poslao Josip Miljak, čelnik Hrvatske čiste stranke prava (HČSP), s naslovom „Vi širite četničku propagandu“.Ostaci truleži„Takvi kao vi su samo ostaci ostataka truleži na hrvatskom nacionalnom tkivu i osuđeni ste na izumiranje i ludilo u koje vas vodi nezajažljiva i bolesna mržnja“, navodi se u pretećem pismu koji je dobila Jovičićeva. Zaposleni u Spomen-području Jasenovac ove pretnje su prijavili policiji.(S. S.)

Savo ŠtrbacREFLEKSIJA LUDILA U HRVATSKOJSavo Štrbac, predsednik nevladine organizacije „Veritas“, kaže da je ovo deo kampanje koja se trenutno vodi protiv srpskih obeležja u Hrvatskoj.- Izgleda da je sada veoma popularno da se napravi neki loš gest zbog nečeg što se smatra da je protiv hrvatskih interesa, a jedan od njih je upravo Jasenovac. Stoga na sve to gledam kao na refleksiju ludila u Hrvatskoj - kaže Štrbac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track