MAJKA PREMINULE TRUDNICE: Neko već mesecima štiti krivce za smrt moje ćerke
Foto: Dado Đilas

Radosava Saračević traži pravdu za Jelenu Živanović

MAJKA PREMINULE TRUDNICE: Neko već mesecima štiti krivce za smrt moje ćerke

Društvo -
Nalaze obdukcije čekali smo pet meseci, a sad odugovlače i sudski proces. Nećemo se smiriti dok sud ne donese presudu, priča majka trudnice koja je preminula u GAK u Višegradskoj

BEOGRAD - Mladu trudnicu smrt je prerano uzela.Otkada je moja trudna Jelena umrla, za mene više nema sreće. Jedino što me drži u životu je Jelenina ćerkica, moja unuka od deset godina. Moramo za nju da se borimo. Želimo pravdu za svoju ćerku. Ko je kriv treba da odgovara, jecajući priča za Kurir Radosava Saračević (62) iz Beograda, majka Jelene Živanović, trudnice koja je prošle godine na Uskrs preminula u GAK u Višegradskoj u 33. godini.Boji se i glavobolje- Unuka je jadna toliko naplašena otkako je izgubila majku, da se boji i kad nekoga iz porodice zaboli glava. Jednom mi je rekla: „Bako moja, šta ako meni i tata umre dok sam još mala?“ Zamislite. Dete se plaši, nakupilo se straha. Izgubila je majku s još nerođenom sestrom ili bratom. A sve zbog nemara lekara. Zato tražim pravdu! Da svako ko je kriv odgovara za smrt moje ćerke, a ne da se mesecima razvlačimo po sudu bez rezultata - kaže Radosava.Pokojna Jelena bila je u trećem mesecu trudnoće kad se zbog bolova u bubrezima javila Urgentnom centru, odakle su je prebacili na Ginekološko-akušersku kliniku u Višegradskoj. Tamo je primljena oko 22 sata i odatle nije izašla živa.Srce mi se raspukneIspostavilo se da je zbog leka „longacef“ Jelena dobila anafilaktički šok i da je ubrzo preminula. Iza sebe je ostavila supruga, majku, sestru i ćerkicu od deset godina, koja nikad neće prežaliti svoju mamu. Jelenina neutešna majka Radosava insistira na tome da se uzroci smrti njene ćerke rasvetle, a da oni koji su krivi budu kažnjeni.- Mi smo podneli krivičnu prijavu protiv dvoje lekara koji su te noći lečili Jelenu. Nećemo se smiriti dok sud ne donese presudu. Nalaze obdukcije čekali smo čak pet meseci, a i sudski proces se odugovlači. Pre četiri meseca Viši sud je predmet prebacio na Ustavni, i tu je sve stalo. Želim pravdu za svoju ćerku što pre. Ko je kriv, taj treba da odgovara. Otkako smo izgubili Jelenu, neutešni smo. Najgore mi je zbog unuke. Ona je jaka i hrabra. Drži se, ali mi ponekad kaže: „Bako moja, meni je mnogo teško. Uželela sam se moje mame, ne mogu više bez nje.“ Kad to čujem, meni se srce i duša raspuknu od tuge - priča Radosava Saračević.

Uvek se sećaju Jelene... Radosava i njena ćerka Tamara
Uvek se sećaju Jelene... Radosava i njena ćerka Tamara

Devojčica preplašenaIMA STRAH OD DOKTORAĆerkica pokojne Jelene ima ogroman strah od lekara i belog mantila jer je njena mama Jelena umrla u bolnici. Baka Radosava kaže da devojčica ne sme da ode ni kod zubara jer se plaši da će joj se nešto loše desiti.- Moja unuka se strašno boji lekara. Ni kod zubara ne sme da ode. Ove mlečne zubiće sama vadi komad po komad jer ne veruje lekarima - kaže baka Radosava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track