SUMNJIVO: Đilasov direktor dao Delti 1.800.000 dolara

Rajko Mandić sklapao posao s Miškovićem

SUMNJIVO: Đilasov direktor dao Delti 1.800.000 dolara

Društvo -
U vreme kad je na njegovom čelu bio Rajko Mandić, kupio od Miškovićeve firme „Delta agrar“ opremu za navodnjavanje bez tendera

BEOGRAD - Poslovne kombinacije.Poljoprivredni kombinat Beograd, u vreme kad je na njegovom čelu bio bivši Miškovićev direktor Rajko Mandić, kupio je od firme Miroslava Miškovića „Delta agrar“ opremu za navodnjavanje vrednu 1.869.103 dolara, saznaje Kurir! Reč je o šest sistema i tri mašine koju je Mandić, koga je na čelo PKB postavio bivši gradonačelnik Dragan Đilas, kupio od svog bivšeg gazde.Nabavka je spovedena bez tendera, kroz princip ponude, a od tri firme koje su se javile - „Agroakve“, „Agrosaveta“ i „Delta agrara“, posao je dobila firma Miroslava Miškovića, kod koga je, inače, Rajko Mandić radio pre nego što ga je Dragan Đilas doveo u PKB!Ugovor je potpisan u julu 2012. godine, a ukupna vrednost investicije bez PDV je 1.583.986 dolara, odnosno 1.869.103 dolara s porezom. Kako je navedeno u ugovoru u koji smo imali uvid, sistemi za navodnjavanje treba da pokriju novih 1.340 hektara.PKB je od „Delta agrara“ kupio opremu proizvođača „Valmont“: četiri dvostrana linera - 800x1.500 metara, cena jednog bez PDV je 207.961 dolar, kao i dva jednostrana linera - 600x1.500 metara, cena jednog bez PDV je 178.005 dolara. Ovaj kombinat je od Miškovića kupio i tri centar pivota, a cena jednog bez PDV je 132.044 dolara.- Miškovićeva ponuda proglašena je za najpovoljniju i „Delta agrar“ je dobio posao. Napravljen je predlog investicije i, pošto su pristigle ponude, nadležni ljudi za tu oblast iz PKB složili su se da je ponuda „Delta agrara“ najbolja. Međutim, kako je posao sproveden kroz sistem ponude, uvek postoji mogućnost da je neko „Delta agraru“ dojavio cene ponuda druga dva ponuđača, što je onda uticalo da oni daju povoljniju ponudu - kaže izvor Kurira iz PKB.

Zid ćutanja„DELTA“ I MANDIĆ BEZ ODGOVORAPitanja su prosleđena kompaniji „Delta“, ali do zaključenja broja nismo dobili odgovore. Takođe, Rajka Mandića smo pokušali da dobijemo preko firme u kojoj sada radi - „Beohemije“, ostavili smo poruku, ali do zaključenja broja nije se javio.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track