Mitropolit Amfilohije: Mi volimo i CPC

Na Cetinju opet naložena dva badnjaka

Mitropolit Amfilohije: Mi volimo i CPC

Društvo -
Mitropolit Amfilohije je na svetkovini nalaganja badnjaka rekao da je nalaganje badnjaka u organizaciji tzv. CPC "logorska vatra", i zato treba da se i njene pristalice okupe kod ćivota Svetog Petra Cetinjskog

PODGORICA - Mitropolit crnogorsko-primorski Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori Amfilohije pozvao je pristalice nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) da se okupe oko jedinstvenog badnjaka, ispred Cetinjskog manastira.

Mitropolit Amfilohije je na svetkovini nalaganja badnjaka rekao da je nalaganje badnjaka u organizaciji tzv. CPC "logorska vatra", i zato treba da se i njene pristalice okupe kod ćivota Svetog Petra Cetinjskog.

"Ali mi i njih volimo, svi su oni naša braća. I oni se, na neki način, trude da služe Bogu", rekao je mitropolit Amfilohije.

Vernici CPC I SPC nalagali su odvojeno badnjake na Cetinju, u Podgorici i u Nikšiću.

Tzv. CPC je badnjake nalagala ispred dvoraca kralja Nikole na Cetinju i u Podgorici i kod spomenika kralja Nikole u Nikšiću, dok je SPC badnjake naložila kod Cetinjskog manastira, ispred Hrama Hristovog vaskresenja u Podgorici i kod Saborne crkve u Nikšiću.

Pravoslavnim vernicima su upućene dve božićne poslanice, od tzv. CPC i Mitropolije SPC.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track