Poljoprivrednicima isplaćeno 1,2 milijarde dinara duga
Foto: Rojters

Još isplata u naredna dva meseca

Poljoprivrednicima isplaćeno 1,2 milijarde dinara duga

Društvo -
Od tog iznosa poljoprivrednim proizvođačima isplaćena je i trećina iznosa koja se odnosi na isplatu premije za mleko za četvrti kvartal - oko 380 miliona dinara

BEOGRAD - Ministarstvo poljoprivrede Srbije saopštilo je danas da je poljoprivrednicima isplaćeno blizu 1,2 milijardi dinara na ime prenetih obaveza po osnovu subvencija iz 2013. godine i najavilo da će isplata svih zaostalih dugovanja biti završena u naredna dva meseca.

U saopštenju se navodi da je Ministarstvo od 30. januara ove godine, kada je stupila na snagu Uredba o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju, isplatilo ukupno 1,19 milijardi dinara poljoprivrednicima po osnovu subvencija koje se odnose na prenete obaveze iz 2013. godine, kao i obaveza koje dospevaju u 2014, a na osnovu podnetih zahteva po pravilnicima iz prošle godine. Najznačajnije isplate odnose se na podsticaje u stočarstvu u ukupnom iznosu od 1,12 milijarde dinara.

Kako je precizirano, od tog iznosa poljoprivrednim proizvođačima isplaćena je i trećina iznosa koja se odnosi na isplatu premije za mleko za četvrti kvartal (oko 380 miliona dinara), što je u poslednje tri godine najranija isplata ka poljoprivrednicima koji se bave tom vrstom poljoprivrede. Dug ka poljoprivrednim proizvođačima ove godine, kako je saopoštilo Ministarstvo poljoprivrede, najmanji je u poslednjih pet godina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track