MUĆKE: Bugarin kupio „Keramiku“ da bi je oterao u stečaj!
Foto: Marina Lopičić

Kolov mešetarenjem hteo da dođe do imovine

MUĆKE: Bugarin kupio „Keramiku“ da bi je oterao u stečaj!

Društvo -
Ispod cene Kao suvlasnik preduzeća, Danail Kolov naredio prodaju robe firmi iz Bugarske po 30 odsto nižoj ceni od one koja je realna

BEOGRAD - Kriminal.Bugarin Danail Kolov, suvlasnik „Keramike Mladenovac“, koji je sam sebi prodao imovinu ove fabrike, nikad nije ni imao nameru da u njoj održi proizvodnju, već ju je kupio da bi je oterao u stečaj, tvrdi za Kurir Aleksandar Pantović, manjinski vlasnik firme u stečaju „Intergas“, suvlasnika „Keramike“.Finansijski problemi- Kolov je kupio „Keramiku“ da bi je odveo u stečaj jer je imao finansijske probleme u Bugarskoj. Moj brat i ja smo se, kao suvlasnici „Intergasa“, koji je bio nosilac konzorcijuma koji je kupio „Keramiku“, tome usprotivili. On je onda zaobilaznim putem, bez našeg saznanja, pokrenuo stečaj „Intergasa“ kako bi i „Keramiku“ kao velikog dužnika „Intergasa“ odveo u stečaj. U tome je uspeo jer je bio većinski vlasnik - kaže Pantović.Da je Kolov kao suvlasnik „Keramike“ na sve načine gledao da je uništi, za Kurir potvrđuje i Jadranka Živković, rukovodilac prodaje.Ugrožavanje kupaca- Kolov je tražio da prodajemo robu firmi „Izidor“ iz Bugarske po veoma niskoj ceni. Time bismo ugrozili ostale kupce u Bugarskoj i izgubili ih. Obratili smo se unutrašnjem kontroloru, koji je to pokušao da zabrani i sukobio se s Kolovim. U Bugarsku su otišla dva kamiona robe po 30 odsto nižoj ceni, ali ta štetna prodaja je stopirana - tvrdi Živković.

Dragan MarkovićPODNETE KRIVIČNE PRIJAVEDragan Marković, predstavnik malih akcionara, objašnjava da kupoprodajni ugovor nije ispoštovan.- Tri sindikata „Keramike“ su 2010. podnela krivičnu prijavu protiv N. N. lica u Agenciji za privatizaciju zbog tolerancije kupca u neizvršavanju ugovorenih obaveza i produžavanja rokova 11 puta. Agencija je menjala ugovor prema onome što su kupci uložili i izmenili su osnovni investicioni program, koji ne garantuje da fabrika može da funkcioniše ni u tehničkom ni u finansijskom smislu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track