RASIPANJE U ŠKOLI: Na putovanja hoće da potroše čak 9,7 miliona

Bahato: Visoka poslovna škola u Novom Sadu

RASIPANJE U ŠKOLI: Na putovanja hoće da potroše čak 9,7 miliona

Društvo -
Direktorka Dragica Tomić i njen suprug Radovan na ime stručnih skupova u inostranstvu planirali ogroman novac iz budžeta

BEOGRAD - Može im se!Direktorka Visoke poslovne škole strukovnih studija u Novom Sadu Dragica Tomić, koja je na uređenje već uređenih prostorija i opremu u školi planirala da potroši 3,2 miliona evra, takođe raspita pare i na službena putovanja u inostranstvo. I to zajedno sa suprugom Radovanom, koji je kao profesor zaposlen u istoj školi.Svratili do KopaTako se iz predloga rebalansa budžeta za ovu godinu, do kog je Kurir došao, vidi da je Tomićeva na putovanja u inostranstvo planirala da potroši osam miliona dinara (69.000 evra). Sa dodatnih 1.757.430 dinara, koliko je planirano da se potroši na putovanja u inostranstvo u okviru projekta TEMPUS, na službene puteve u inostranstvo Visoka škola će potrošiti čak 9,7 miliona dinara. Da sve bude još gore, kako tvrdi izvor Kurira zaposlen u ovoj ustanovi, ni Dragica Tomić ni njen suprug ne govore engleski jezik.Kriju podatke- Brojna putovanja bračnog para Tomić širom sveta nemaju nikakvu poslovnu opravdanost niti pozitivne efekte po Visoku školu. Oni na tim putovanjima niti izlažu radove na konferencijama, niti drže predavanja, već im škola služi za zadovoljavanje ličnih potreba. Uz to, ni Radovan ni Dragica Tomić ne govore engleski jezik, tako da se još jednom dovodi u pitanje svrha njihovih putovanja. Uz to, niko ih u Srbiji u proteklih 15 godina nije čuo da izlažu ili brane neki naučni rad na bilo kojoj konferenciji u zemlji. Ni sad nisu propustili priliku da odu na Biznis forum na Kopaoniku o trošku škole - kaže izvor Kurira.U kabinetu direktorke škole Dragice Tomić rečeno nam je da je ona na putu te da pitanja upućena njoj lično pošaljemo mejlom. Za podatke o troškovima putovanja u inostranstvo, sekretarica nas je uputila na sekretara Zorana Lazića, ali je on odbio da ih da. - Za komunikaciju s medijima zadužena je jedino direktorka škole - kratko je rekao Zoran Lazić.

A čak i ne govori engleski... Dragica Tomić
A čak i ne govori engleski... Dragica Tomić

Ministarstvo INSPEKCIJA NIJE KONTROLISALA POSLOVANJEU Ministarstvu finansija rečeno nam je da njihova budžetska inspekcija nije kontrolisala poslovanje Visoke poslovne škole u Novom Sadu, kao i da ne znaju da li je kontrolu vršila pokrajinska budžetska inspekcija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track