U Zaječaru 20 stepeni!
Foto: Beta

Sunčano i toplo

U Zaječaru 20 stepeni!

Društvo -
U Negotinu je izmereno 19, a u Požegi 18 stepeni, a na Kopaoniku kao najhladnijem samo 8 stepeni

BEOGRAD - U Srbiji je danas najtoplije u Zaječaru, gde je u 13 časova izmereno 20 stepeni, a najhladnije na Kopaoniku, gde je temperatura vazduha iznosila osam stepeni.

U Negotinu je izmereno 19, a u Požegi 18 stepeni, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Na Paliću, u Somboru, Novom Sadu, Zrenjaninu, Banatskom Karlovcu, Loznici, Sremskoj Mitrovici, Valjevu, Kragujevcu, Velikom Gradištu, Kraljevu, Kuršumliji, Kruševcu, Nišu, Leskovcu i Vranju izmereno je 17 stepeni.

U Kikindi, Beogradu, Smederevskoj Palanci, Sjenici, Chupriji i Dimitrovgradu izmereno je 16, na Zlatiboru 14, a na Crnom Vrhu 12 stepeni. U Srbiji će sutra ujutro biti hladno, ponegde sa slabim mrazem, a u toku dana očekuje se sunčano i toplo vreme.

Sneg je na Kopaoniku visok 55 centimetara. Kako je saopštio ranije danas RHMZ, vetar će biti slab i umeren, zapadni, sredinom dana i posle podne u pojačanju.

Najniža temperatura iznosiće od minus dva do šest, a najviša od 18 do 23 stepena. Uveče na severozapadu, a tokom noći i u ostalim krajevima, očekuje se naoblačenje i zahlađenje, mestimično s kišom, a na severu moguć je i kratkotrajni pljusak. U višim planinama očekuje se sneg.

Vetar će biti umeren i jak, u skretanju na severozapadni, a u Vojvodini povremeno i olujne jačine.

I u Beogradu će sutra biti sunčano i toplo vreme, a vetar će biti slab i umeren, zapadni, od sredine dana u pojačanju. Najniža temperatura iznosiće oko šest, na širem području grada oko tri, a najviša oko 21 stepena.

Kasno uveče očekuje se naoblačenje i zahlađenje s kišom. Vetar će biti umeren i jak, u skretanju na severozapadni. U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do 22. marta,

u nedelju biti promenljivo oblačno, vetrovito i svežije, mestimično s kratkotrajnom kišom, u planinama sa snegom.

Vetar će biti umeren i jak, severozapadni, a na severu i istoku povremeno i olujne jačine. U ponedeljak je još ujutro na istoku moguća kiša, a u toku dana biće suvo i toplije, uz postepeno razvedravanje i slabljenje vetra.

Od utorka očekuje se pretežno sunčano i toplo, a samo u sredu na severu očekuje se prolazno naoblačenje s kratkotrajnom kišom i manjim padom temperature.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja