POSETA: Građani dolazili da vide Darka Šarića?!
Foto: Zorana Jevtić

Jake mere obezbeđenja u pritvoru u Ustaničkoj

POSETA: Građani dolazili da vide Darka Šarića?!

Društvo -
Uhapšenog narko-bosa juče posetili nevenčana supruga Lana Popović i petogodišnji sin uz neviđene mere bezbednosti

BEOGRAD - Porodični skup.Narko-bosa Darka Šarića juče su prvi put u pritvorskoj jedinici u zgradi Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici posetili supruga Lana Popović i njihov petogodišnji sin. Dirljiv susret oca i sina trajao je oko sat.- Srdačno je zagrlio i poljubio i suprugu Lanu, a onda su njih troje, kao prava porodica, sedeli i ćaskali - kaže izvor Kurira.Lana Popović je, kako kaže, na trenutak pustila suzu, ali se brzo smirila, pa su ostatak vremena koje im je bilo na raspolaganju proveli bez razgovora o situaciji u kojoj se trenutno nalaze.Narko-bos, koji je duže od četiri godine bio u bekstvu, supruzi je navodno samo kratko rekao da je dobro i da mu ništa ne fali.- Očigledno su bili veoma veseli i srećni zbog susreta jer ni supruga ni sin nisu skidali osmeh s lica kad su se pojavili na izlazu - dodaje on.Pre ulaska u posebnu prostoriju u kojoj su proveli vreme dozvoljeno za posetu, kako objašnjava izvor Kurira, Lana i njihov sin prošli su detaljan pretres.- Ništa od stvari mu nisu doneli jer je paket s garderobom i priborom za ličnu higijenu dobio dan ranije, ali je pregled ipak bio temeljan. Naime, mere bezbednosti pojačane su za sve posetioce pritvora otkako je tu smešten Darko Šarić, a njega u šetnju izvode isključivo samog. Detaljno se pregledaju i advokati i posetioci - kaže izvor Kurira. Naš sagovornik dodaje da su čak mnogi građani juče tokom dana dolazili u Ustaničku ulicu i pitali da li mogu da vide Šarića, ne verujući valjda da je uhapšen.Da su mere obezbeđenja pojačane, potvrdio je i advokat Radoslav Baćović, koji je posetio Darka Šarića pre nego što su kod njega stigli supruga i sin.- Zaista nije bilo potrebe za tim - kratko je prokomentarisao branilac.On je potvrdio da je sa njim nastavio da se priprema za ponedeljak, kada bi narko-bos trebalo da se pojavi pred većem koje mu sudi za šverc preko 5,7 tona kokaina.

11.20 Odlaze iz suda
11.20 Odlaze iz suda

Satnica- 9.30 Ispred zgrade Specijalnog suda zaustavila se siva „honda“, iz koje su izašli supruga, sin i jedan muškarac u pratnji Šarićeve porodice- 9.40 Lana Popović je s dozvolom sudije za posetu izašla iz suda i otišla u pritvor- 10.10 Posle detaljne kontrole supruga i sin ušli su u prostoriju za posete- 11.20 Nasmejana Lana Popović, držeći sina za ruku, izašla je iz pritvora

Drugi put zajednoSRELI SE I NA AERODROMUDarko Šarić je sina kog je dobio u vezi s Lanom Popović video i nedavno, na aerodromu. Kako je Kurir pisao, u međudržavnoj zoni, na putu do Srbije, on je prvi put zagrlio sina.- Na aerodrom je došla šira porodica, ali kako iz razloga bezbednosti nije bilo dozvoljeno da se sastane sa svima, i tada je dozvoljeno da vidi suprugu i sina - kaže izvor Kurira. Kako navodi, od kada je pritvoren, on je više puta poručio supruzi da mu u posetu dovede i mališana.

Šarićev advokatPRIPREMAMO SE!Advokat Radoslav Baćović jedina je osoba koja narko-bosa Darka Šarića viđa svakodnevno.- Pripremamo deo po deo, ali predmet je obiman - kaže Baćović i odbacuje spekulacije da se njegov klijent sastao s predstavnicima Specijalnog tužilaštva.- Prvi susret imaćemo u ponedeljak, u sudnici - kaže advokat.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track