BAHATO: Troše na putovanja, a ljudima kasne plate!
Foto: Shutterstock

Rasipaju u Komisiji za akreditaciju

BAHATO: Troše na putovanja, a ljudima kasne plate!

Društvo -
Na tri službena puta od nekoliko stotina kilometara spiskali 133.000 dinara, a zaposleni ne dobijaju ono što su zaradili

BEOGRAD - Bahato.Komisija za akreditaciju i proveru kvaliteta (KAPK) za službena putovanja po Srbiji u decembru prošle godine odobrila je više od 130.000 dinara. U tom periodu, kada su pojedinim zaposlenima odobravana ta putovanja, radnicima su kasnile plate i po tri meseca. Dobro obavešten izvor Kurira kaže da je stanje u Komisiji za akreditaciju već duže vreme katastrofalno, a da nadležni ništa ne rade po tom pitanju, već se samo dodatno uvaljuju u još veće dugove.Arčili pare- U decembru 2013. godine na službena putovanja potrošeno je 133.342 dinara. Najgore od svega je to što je taj novac potrošen od 4. do 16. decembra, i to za troškove transfera na relaciji Novi Sad - Negotin, Novi Sad - Surdulica i Novi Sad - Kosovska Mitrovica. Za prvo putovanje na relaciji Novi Sad - Kosovska Mitrovica - Novi Sad potrošeno je 48.518 dinara. Zamislite vi tu bahatost! Pa za šta su toliki novac dali? Ko je lud da poveruje da put od Novog Sada do Kosovske Mitrovice košta toliko - kaže naš sagovornik i dodaje da je šest dana posle ovog putovanja potrošeno 43.585 dinara za put od Novog Sada do Surdulice.Kasnile plate- Troškove puta na relaciji Novi Sad - Surdulica - Novi Sad oni pravdaju sa 43.585 dinara i na taj put se išlo 10. decembra. Ali, to nije sve. Očigledno im to nije bilo dosta, pa su se 16. decembra uputili iz Novog Sada do Negotina i potrošili 41.239 dinara. Na svim računima u napomeni stoji da plaćanje mora da se „odmah“ izvrši. Za sve to vreme radnicima kasne plate i po tri meseca - ogorčen je sagovornik Kurira.Kartonska kutijaPored putovanja, nadležni iz komisije bacaju pare i na nabavku kartonskih kutija. Tako su za 100 komada običnih kutija dali 98.000 dinara.- Kartonske kutije se mogu naći za 100 dinara. Oni su jednu plaćali 980 dinara. Za 100 kutija mogli su dati 10.000 dinara, ali ne, oni su izdvojili 100.000 - kaže on.

Crno na belo... Dokumenta o troškovima putovanja i nabavci kutija
Crno na belo... Dokumenta o troškovima putovanja i nabavci kutija

NegirajuKAPK: POBRKALI STE ČINJENICEIz Komisije za akreditaciju nisu želeli konkretno da odgovore zašto su tolike pare dali na putovanja po Srbiji.- Vi ste očigledno pobrkali činjenice, valjda u cilju pravljenja senzacije za novine. Ministarstvo prosvete i nauke na tenderu je odabralo prevoznika koji obavlja prevoz članova KAPK do ustanove i to su ti troškovi koje ste vi naveli - kažu iz KAPK.Iz Ministarstva prosvete nismo dobili odgovore na konkretna pitanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track