DAN STUDENATA: Svečanost i zahvalnice profesorima
Foto: Dragana Udovičić

Studentski grad

DAN STUDENATA: Svečanost i zahvalnice profesorima

Društvo -
Dan studenata, 4. april, obeležava se u znak sećanja na velike demonstracije koje su studenti u Beogradu organizovali 4. aprila 1936. godine

BEOGRAD - Studentska konferencija univerziteta Srbije (SKONUS) organizovaće u četvrtak, 3. aprila svečanost povodom Dana studenata, a akademcima će se obratiti predsednik Srbije Tomislav Nikolić i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Tomislav Jovanović.Akademija "Evropa u indeksu, Srbija u srcu" biće održana u Domu kulture "Studentski grad" na Novom Beogradu od 19 časova, saopštili su kabinet Predsednika i SKONUS, najviše predstavničko telo studenata univerziteta Srbije.

Dan studenata, 4. april, obeležava se u znak sećanja na velike demonstracije koje su studenti u Beogradu organizovali 4. aprila 1936. godine.

Tada je u protestu protiv jačanja fašizma u Nemačkoj ubijen student prava Žarko Marinović.

Tema ovogodišnje akademije je predstavljanje načina studiranja kod nas i u Evropi sa težnjom ka integraciji odabranih evropskih standarda u naš obrazovni sistem, a da se pritom ne izgube ovdašnji kvaliteti studiranja, saopštio je organizator.Tokom svečanosti studenti Srbije dodeliće po drugi put zahvalnice profesorima zaslužnim za unapređenje uslova studiranja i životnog standarda budućih akademskih građana.

Na akademiji će govoriti i predsednik SKONUS Danilo Jeremić, a učestvovaće Helena Ivanov i Stefan Siridžanski, finalisti i najbolji govornici Svetskog univerzitetskog debatnog prvenstva 2014. godine, Marija Simić i Đorđe Jovićević, polufinalisti Evropskog i Svetskog univerzitetskog debatnog prvenstva 2013. godine.

Takođe, igrom, glumom i muzikom predstaviće se i plesni ansambl Una saga serbika, Katarina Jovanović, učesnica serijala "Ja imam talenat" i Iks faktor, muzički sastav De akustiko, hor Učiteljskog fakulteta u Beogradu i drugi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track