Od figuracije do apstrakcije: Izložba Miroslava Lazovića u Ruskom domu!
Foto: KURIR

Od figuracije do apstrakcije: Izložba Miroslava Lazovića u Ruskom domu!

Društvo -
Slike su izrazito velikog formata, u tehnici ulje na platnu i akrilik na dasci

BEOGRAD - Samostalna izložba slika "Od figuracije do apstrakcije" Miroslava Lazovića, vanrednog profesora na Fakultetu primenjenih umetnosti (FPU), otvorena je u Galeriji "Ruskog doma". Lazović je izložio 20 slika u galeriji, a reč je o dvogodišnjem preseku njegovog stvaralaštva. Slike su izrazito velikog formata, u tehnici ulje na platnu i akrilik na dasci...

Lazović je u Srbiji uradio na desetine radova na javnim objektima, a bilo je dovoljno da u Nemačkoj oslika pravoslavnu crkvu u Dizeldorfu, uradi nekoliko vitraža i mozaika i skrene na sebe pažnju javnosti. Nakon toga dobio je poziv da radi u evropskoj prestonici kulture, Esenu, da oslikava fasade zgrada duž cele jedne ulice.

Rođen je u Prokuplju 1959. godine. Na FPU završio slikarstvo i magistarske studije iz oblasti zidnog slikarstva, kod prof. Miodraga Vujačića Mirskog. Član je ULUS-a od 1992. godine. Trenutno radi kao vandredni profesor na FPU na odseku Zidno slikarstvo.

Izložbu je otvorio prof. Filip Turčinović. Nakon uvodne reči profesora Filipa Turčinovića, poznati umetnici Tanja Olujić - violina i Miloš Dojčinovič - gitara, su svojim nastupom upriličili otvaranje izložbe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track