Najnovije vesti

Parkiranjem auta država štedi čak 50 miliona evra!
Foto: Marina Lopičić

Uredba o službenim vozilima

Parkiranjem auta država štedi čak 50 miliona evra!

Društvo
Ušteđen novac biće usmeren u fond za bolesnu decu, za razvojne projekte, ili za krpljenje budžetskog minusa

BEOGRAD - Racionalizacija.
Odlukom Vlade da se prestane s praksom zloupotrebe državnih automobila, koje su raznorazni funkcioneri koristili i u službenici i u privatne svrhe, Srbija će uštedeti oko pedeset miliona evra godišnje, procenjuju u Nemanjinoj 11.

Nije isključeno da će novac ostati u kasi za krpljenje budžetskog minusa, ali ni da će biti preusmeren za one kojima je najpotrebniji - u fond za podršku bolesnoj deci, čije je osnivanje pre oko mesec dana najavio premijer Aleksandar Vučić.
Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović kaže da je veoma važno da se pravila o službenim vozilima primene i na javna preduzeća.

Radnici i neradnici

- Ušteda će biti najmanje pedeset miliona evra. Uredba mora da se odnosi i na javna preduzeća, a ne samo na službenike državne uprave. Suština je u uvođenju reda, a još važnije će biti odvojiti rad od nerada. Danas na jednog radnika koji je odgovoran i vredan dolazi jedan neradnik u državnoj upravi - kaže ona, i na pitanje gde će ušteđen novac biti preusmeren, odgovara:
- Dovoljno je da uštedimo i ne potrošimo. Ako bude odlučeno da se novac troši, moj predlog je da se usmeri u fond za bolesnu decu, čije je formiranje najavio premijer.

Mogu i veće uštede

Ministar energetike Aleksandar Antić očekuje da uštede budu i veće od pedeset miliona evra:
- Ne bih licitirao u kom pravcu će se ušteđena sredstva usmeriti. Srbija je u velikim finansijskim problemima i mislim da novac treba usmeravati u projekte za upošljavanje ljudi. Prema uredbi, pravo na korišćenje službenog vozila visoke klase na stalnom korišćenju imaju svega 23 funkcionera. Ostali funkcioneri i službenici mogu da dobiju na korišćenje državna kola pod uslovom da to dozvoli Komisija.

Zorana Mihajlović: Uredba mora da se odnosi i na javna preduzeća
Zorana Mihajlović: Uredba mora da se odnosi i na javna preduzeća

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...