LUDAK: Visio sa zgrade na 115 metara iznad zemlje!
Foto: Kurir Štampano

Neviđeno: Ovo je čovek koji se ne plaši visine

LUDAK: Visio sa zgrade na 115 metara iznad zemlje!

Društvo -
Najpoznatiji akrobata na svetu, Ukrajinac Mustang Vontid bez ikakve zaštite i konopca popeo se na naše najviše građevine i podvig zabeležio kamerom
1 / 4 Foto: Kurir Štampano

BEOGRAD - Da se sledi krv u žilama.Ukrajinac Mustang Vontid, najpoznatiji akrobata na svetu, nedavno je bio u Beogradu, a šta je radio kod nas, sad ima priliku da vidi ceo svet.

Snagator... Radi i zgibove
Snagator... Radi i zgibove

Ptičja perspektivaOvaj „kralj parkura“, kako ga zovu, popeo se na nekoliko najviših zgrada u glavnom gradu Srbije, a zabeleženi snimci upotrebljeni su u video-klipu za pesmu „Kao da pada kiša“ austrijskog benda Klangkarusel.- Snimci prelepog Beograda su zaista fascinantni, a od akrobacija Mustanga i sad se ledi krv u žilama - pišu strani mediji.Na početku videa Mustang stoji na slovu „t“, u natpisu na vrhu Zapadne kapije Beograda, koja je visoka čak 115 metara. Tokom fascinantnog snimka ovaj neverovatan čovek hoda po držačima beogradskih mostova preko Save, po metalnoj konstrukciji visokoj nekoliko desetina metara, a u najopasnijem trenutku izveo je svoju omiljenu akrobaciju - držanje jednom rukom i razgledanje grada „iz ptičje perspektive“. To nije sve!

Ptičija perspektiva... Na ivici ponora
Ptičija perspektiva... Na ivici ponora

Upozorio gledaoceNeverovatni Mustang je pokazao da nema trunku straha od visine. On je svoje akrobacije snimao kamerom zakačenom na čelu, a jednom rukom se uhvatio za ivicu šipke i tako visio dvadesetak sekundi, na visini od čak stotinu metara!Naravno, Mustang je potpuno svestan da ovaj dar ima samo on i zato je javno upozorio da drugi ljudi ni ne pokušavaju da ga kopiraju.

Opasno... Šetnja iznad krovova
Opasno... Šetnja iznad krovova

- Stvarno insistiram na tome da niko ne pokušava da ponovi ovo što ja radim. Čak i ukoliko ste potpuno sigurni da možete da uradite nešto od onoga što vidite da ja radim, stavljate sebe u opasnost. Zato, molim vas, ne pokušavajte da radite bilo šta od ovoga - napisao je Mustang na svom sajtu. Kada je u martu bio u Beogradu, novinari Kurira su ga kontaktirali, ali rekao je da je prezauzet snimanjem.

Neustrašim... Hoda i po kranovima
Neustrašim... Hoda i po kranovima

ČINJENICEUkrajinski Spajdermen- Mustang Vontid u Ukrajini je poznat pod imenom „Pravi Spajdermen“- Rodio se pre 27 godina u Kijevu, a pre nego što je počeo da se bez ikakvih bezbednosnih mera penje po najvišim zgradama na svetu radio je kao pravni savetnik- Na Jutjubu njegove snimke videlo je više desetina miliona ljudi- Na Fejsbuku ga prati oko 150 hiljada fanova- Smrt nije najgora stvar koja može da vam se desi. Svi umru, ali ne živi svako onako kako je hteo - rekao je Mustang u jednom intervjuu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track