Pogledajte šta su ruski spasioci poneli kao uspomenu iz Srbije!
Foto: Nemanja Pančić

Oproštaj sa prijateljima iz Rusije

Pogledajte šta su ruski spasioci poneli kao uspomenu iz Srbije!

Društvo -
Bukvalno pred poletanje smo stigli na pistu i raširili transparent. Oni su bili oduševljeni, svi su izašli iz aviona da se slikaju. Tražili su da im poklonimo transparent za uspomenu što smo i učinili, kaže Milica Đurđević.
1 / 7 Foto: Nemanja Pančić

BEOGRAD – Ruske spasioce, njih 76, koji su 16. maja stigli u Beograd kako bi učestvovali u spasavanju ljudi iz polava, danas su sa aerodroma „Nikola Tesla“ ispratili jedino pripadnici desničarske organizacije „Zavetnici“ i predstavnici ambasade Rusije, kažu u ovoj organiozaciji. Ruski spasioci su zamolili okupljene da im za uspomenu poklone transparent „Slava Rusiji“ u bojama srpske i ruske trobojke. - Predsednik Zavetnika, Stefan Stamenkovski, uručio je komandantima spasilačkih jedinica zahvalnice za iskazanu ljubav, veliki trud i nesebičnu pomoć srpskom narodu. U znak uspomene na Srbiju i njen narod, ruskim spasilačkim jedinicama uručene su i dve srpske zastave i transparent. Pripadnici Srpskog sabora Zavetnici razvili su parolu: „Slava Rusiji“, ispred koje su se fotografisali zajedno sa spasiocima – stoji u saopštenju ove organizacije.

Portparol udruženja „Zavetnici“ Milica Đurđević kaže da su predstavnici ruske ambasade zamolili policiju da članove te organizacije puste na pistu.- Bukvalno pred poletanje smo stigli na pistu i raširili transparent. Oni su bili oduševljeni, svi su izašli iz aviona da se slikaju. Tražili su da im poklonimo transparent za uspomenu što smo i učinili – kaže Milica Đurđević.

(Pravda)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja