Modernizacijom Petnice do boljeg obrazovanja!
Foto: Kurir Štampano

Naučnicima dugoročna pomoć prijatelja iz Amerike

Modernizacijom Petnice do boljeg obrazovanja!

Društvo -
Želimo da mladi lideri budu aktivni u društvu i da pokrenu zemlju ka putu napretka, izjavila je Stejsi Kenedi, predsednica Američke privredne komore

PETNICA - Velika pomoć.

Američka privredna komora u Srbiji započela je dugoročni program podrške Istraživačke stanice Petnica kako bi se pospešila modernizacija obrazovnog sistema naše zemlje. Tim povodom juče je u ovom „hramu znanja“ započet regionalni seminar „Stvaranje savremenih lidera“, kome su pored direktora IS Petnica Vigora Majića prisustvovali i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić, ambasador SAD u Beogradu Majkl Kirbi, kao i predstavnici Američke privredne komore (AmCham) i njenih članica.Aktivna ulogaPredsednica Američke privredne komore Stejsi Kenedi istakla je da je saradnja između njih i Vlade dobar osnov za brži oporavak Srbije.- Želimo da mladi lideri budu spremni da što pre preuzmu aktivnu ulogu u društvu i da pokrenu zemlju ka putu napretka - rekla je ona, dok je njena koleginica Maja Piščević, izvršna direktorka Američke privredne komore u Srbiji, istakla da je važno da 180 kompanija koje su članice njihove komore prepozna značaj, talenat, energiju i znanje koje pruža Petnica kako bi pomogli da IS napreduje.Licence na poklon- To je važno, kako za polaznike vašeg centra koji će nakon ovog sistema školovanja naći posao, tako i za same kompanije. Jedna od njih je i NIS, koji materijalno pomaže Petnici, zatim „Majkrosoft“, koji je dodelio programske licence u vrednosti od 313.000 dolara. Tu je i kompanija „Hemofarm“, koja će pružiti pomoć kroz laboratorijsku opremu - rekla je Piščevićeva.

Majkl KirbiPREDAVANJE O LIDERSTVUAmbasador SAD u Beogradu Majkl Kirbi istakao je da se podrškom Petnici omogućava dinamičan razvoj Srbije. Ova saradnja, prema njegovim rečima, veoma je važna kad se zna da Petnica iz budžeta dobija 30 odsto sredstava, a za preostalih 70 odsto snalazi se sama.Inače, ministar prosvete i nekadašnji petnički đak Srđan Verbić održao je predavanje o liderstvu sa ambasadorom SAD Majklom Kirbijem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track