RAZORNE POPLAVE: Princ Vladimir Karađorđević posetio Obrenovac!
Foto: PR

Doneo humanitarnu pomoć

RAZORNE POPLAVE: Princ Vladimir Karađorđević posetio Obrenovac!

Društvo -
Moja je dužnost, kao i dužnost svih Srba širom sveta, da prenesu poruku svim relevantnim institucijama i političkim zvaničnicima da je Srbiji neophodna ogromna tehnička i finansijska podrška kako bi efikasno bili nastavljeni svi izvanredni napori u operaciji čišćenja i obnavljanja nakon razornih poplava, izjavio je princ Vladimir

BEOGRAD - Princ Vladimir Karađrođević posetio je Obrenovac, Paraćin, Svilajnac i Topolu, područja koja su najviše bila pogođena razornim poplavama, i tom prilikom uručio humanitarnu pomoć koja, kako je naveo, predstavlja samo kap vode u okeanu humanitarnog očaja.

Po dolasku u Srbiju, princ Vladimir je sa suprugom, princezom Brigitom počeo da prikuplja novčana sredstva za žrtve katastrofe u područjima koje je posetio, saopštili su njegovi saradnici.

Obilazaći Obrenovac, princ Vladimir se u gradskoj kući sreo sa predsednikom te opštine koji je ukazao na najurgentnije potrebe, a jedan od objekata koji je posetio bila je i zgrada škole koja je praktično uništena u poplavnom talasu.

Foto: PR
Foto: PR

Princ Vladimir je, ocenio da se opštinske vlasti snažno bore da higijenska situacija u poplavljenim zonama bude održana na nivou zdravstvenih uslova i da je tokom obilaska imao prilike da se lično susretne sa ogromnim izazovima koji su se našli pred građanima.

Sličnu situaciju je zatekao i u Svilajncu i Paraćinu gde je vrlo ozbiljno oštećeno nekoliko zgrada.

„Moja je dužnost, kao i dužnost svih Srba širom sveta, da prenesu poruku svim relevantnim institucijama i političkim zvaničnicima da je Srbiji neophodna ogromna tehnička i finansijska podrška kako bi efikasno bili nastavljeni svi izvanredni napori u operaciji čišćenja i obnavljanja nakon razornih poplava", izjavio je princ Vladimir prilikom určenja humanitarne pomoći.

Foto. PR
Foto. PR

On je istakao da je od vitalnog značaja da Srbija već sada dobije svu moguću finansijsku i tehničku podršku međunarodne zajednice i dodao da će nastaviti da prenosi ovu važnu poruku nadležnim međunarodnim organima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track