Nikolić: Teslinu zaostavštinu čuvati sa ponosom
Foto: Tanjug

Godišnjica rođenja srpskog naučnika

Nikolić: Teslinu zaostavštinu čuvati sa ponosom

Društvo -
Nikola Tesla je bio čovek budućnosti, čovek koga buduće generacije ne mogu i ne smeju da zaborave, izjavio je predsednik Srbije

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, povodom godišnjice rođenja Nikole Tesle, istakao je danas da dostignuća Tesle predstavljaju zaostavštinu koju Srbija sa ponosom treba da čuva i nesebično deli sa čitavim čovečanstvom.

Nikolić je, u razgovarao sa izvršnom direktorkom Tesline naučne fondacije Marinom Švabić, ponovio izraze zahvalnosti povodom uručene Tesline nagrade i rekao da je Nikola Tesla bio čovek budućnosti, čovek koga buduće generacije ne mogu i ne smeju da zaborave.

Marina Švabić se u ime Tesline naučne fondacije zahvalila predsedniku Nikoliću na ličnom doprinosu da se očuva uspomena na život i delo istaknutog naučnika, genijalnog pronalazača Nikole Tesle, saopštila je Pres služba predsednika republike.

Teslina naučna fondacija iz Amerike je, u januaru ove godine, godišnju nagradu "U duhu Tesle" za 2013. godinu dodelila predsedniku Nikoliću za pokroviteljstvo i lični doprinos postavke Teslinog spomenika na prostoru Vardenklif laboratorije u Njujorku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track