GAŠIĆ: Modernizacija Vojske Srbije jedan od glavnih prioriteta!
Foto: Ministarstvo

resursi istekli i u potpunosti amortizovani

GAŠIĆ: Modernizacija Vojske Srbije jedan od glavnih prioriteta!

Društvo -
Radimo ubrzano na tome, nastojeći da pripadnici svih naših rodova, odnosno sistema vazduhoplovstva, mornarice i pešadije budu na visokom nivou obučenosti i da raspolažu sofisticiranom, tehnološki razvijenom i kompletiranom tehnikom, naglasio je ministar odbrane

BEOGRAD - Modernizacija, unapređenje vojne saradnje i diplomatije kroz razne mirovne misije i briga za standard zaposlenih bili su prioriteti Vojske Srbije, izjavio je ministar odbrane Bratislav Gašić, sumirajući rezultate rada ministarstva u prvih 100 dana rada vlade.

Gašić je, za Međunarodni radio Srbija, rekao da je spasavanje ljudi pogođenih poplavama i njihove imovine bio "prioritet svih prioriteta" i da su u procesu otklanjanja posledica elementarnih nepogoda, koje su u maju zadesile zemlju, svi kapaciteti Vojske Srbije stavljeni na raspolaganje narodu.

"Konstantno smo bili uz svoj narod, što je građanima ulilo dodatno poverenje i podgrejalo veru da zajedno možemo i najteže da prebrodimo. Zato, na mestima na kojima smo bili sa svojim narodom, nekih većih problema na terenu nije bilo", rekao je Gašić.

Prema njegovim rečima, modernizacija Vojske je u ovom trenutku prioritet jer su mnogi resursi ne samo tehnološki zastareli, već i u potpunosti amortizovani za proteklih 12 godina.

"Radimo ubrzano na tome, nastojeći da pripadnici svih naših rodova, odnosno sistema vazduhoplovstva, mornarice i pešadije budu na visokom nivou obučenosti i da raspolažu sofisticiranom, tehnološki razvijenom i kompletiranom tehnikom", naglasio je ministar odbrane.

Istakao je i da je Vojska Srbije u prethodnom periodu vodila računa i o socijalnoj karti zaposlenih i na tom planu je, kako je dodao, podeljeno preko 800 stanova u prvih 100 dana rada ove Vlade.Prema rečima ministra, učešće pripadnika Vojske Srbije u mirovnim misijama širom sveta je značajno po više osnova i sa raznih aspekata.

"Ove godine očujemo da oko 500 pripadnika naše vojske bude u raznim misijama. Naredne godine, kada bazu "Jug" kompletiramo i obezbedimo neophodne uslove za trening i obuku kakvu imaju moderne armije, očekujemo da će tu boraviti veći broj stranih vojnika, a da će Srbija ostvarivati značajne, ne samo finansijske benefite", rekao je Gašić.

On je najavio da će pripadnici Vojske Srbije u naredenom periodu imati i velike zajedničke vežbe, kako sa američkim marincima, tako i sa pripadnicima ruske armije.

Gašić je ocenio i da je 100 dana rada Vlade suviše kratak period za neku konkretniju ocenu o radu i rezultatima jednog izuzetno velikog, verovatno i najvećeg sistema u zemlji, kao što je Vojska Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track