Gašić: Migovi 29 ponovo lete zahvaljujući donaciji Rusije
Foto: Fonet

Aerodrom Batajnica

Gašić: Migovi 29 ponovo lete zahvaljujući donaciji Rusije

Društvo -
Zbog problema sa akumulatorima koji su posebno značajni za bezbednost avioni "Mig 29" nisu leteli jedno vreme, a problem je rešen zahvaljujući donaciji Ruske Federacije

BEOGRAD - Avioni "Mig 29" vojnog vazduhoplovstva ponovo lete zahvaljujući akumulatorima koje je Srbiji donirala Ruska Federacija, a u spremnost i obučenost pilota danas se na aerodromu Batajnica uverio i ministar odbrane Bratislav Gašić.

Gasić je pred poletanje jednog aviona "Mig 29" izvršio pregled letelice, a nakon toga u vazduhu su demonstrirane sposobnosti te vrste letilica.

Zbog problema sa akumulatorima koji su posebno značajni za bezbednost avioni "Mig 29" nisu leteli jedno vreme, a problem je rešen zahvaljujući donaciji Ruske Federacije.

Avion "Mig 29" poleteo je nešto pre 12.00 časova, a ministar Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković pratili su njegov let preko radarskih sistema.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je pre dva dana da su za avione "Mig 29" stigli akumulatori u Beograd, koji su donacija Ruske Federacije i da je na tome insistirao lično predsednik RF Vladimir Putin.

"Mi smo raspisali tender, ali predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin lično je insistirao da nam se to donira i to nam je sinoć stiglo u Beograd", rekao je tada Vučić."Veoma sam zahvalan predsedniku Putinu na poklonu", rekao je Vučić i dodao da će sada, zahvaljujući ruskoj donaciji, a kad je reč o "policijskom patroliranju", Srbija prvi put nakon dugo vremena imati pun suverenitet na srpskom nebu.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track