NESREĆA U TUNISU: Dok je Marija krvarila, vodič organizovao izlet!
Foto: Kurir Štampano

Nenad i Jasmina Samardžić otkrivaju detalje nesreće

NESREĆA U TUNISU: Dok je Marija krvarila, vodič organizovao izlet!

Društvo -
Paralizovanu ženu smestili u bolnici u Tunisu gde su joj muve napale ranu, a vozači otišli da jedu dok su njenog muža s prelomom ruke ostavili u kolima

BEOGRAD - Dok je Marija Milošević (31) iz Smedereva bila priključena na aparate i u životnoj opasnosti, odmah nakon nesreće pri povratku iz Sahare vodič turističke agencije „Sanlajn“ bez pardona je organizovao drugu ekskurziju u pustinju, ne obraćajući pažnju na polumrtvu ženu.- Agencija se užasno ophodila prema svima, a nas „lakše povređene“, s teškim potresom mozga, hteli su da smeste u autobus do hotela, bez odlaska u bolnicu!Ovo za Kurir pričaju Nenad (27) i Jasmina Samardžić (26), koji su 14. jula bili u džipu u Tunisu sa Ivanom Vasićem i Marijom Milošević kada se vozilo prevrnulo, nakon čega je nesrećna Marija ostala paralizovana. Oni su zgranuti celokupnim ponašanjem agencije „Sanlajn“, a prvi put za Kurir otvoreno govore o pozadini nesreće.Ostavili povređene- Udes se dogodio samo zbog brze vožnje i nepažnje tunišanskog vozača, koji je tokom celog puta čavrljao i pokušavao da nas zabavi svojim pričama. Da bi pokazao koliko je sposoban, pre nesreće peo se na vrh jedne palme. Tog dana vozači ništa nisu jeli ni pili jer su bili u strogom postu, bio im je Ramazan. Naravno da je i to uticalo da naš vozač izgubi kontrolu jer je bio slab i iscrpljen. Međutim, posle nesreće, kad je zašlo sunce, smeli su da jedu, pa su jedva dočekali da sednu u kafanu, a povređene putnike su ostavili i kolima da čekaju - otkriva Nenad šokantne detalje i dodaje:- Ivan je u tom trenutku imao otvorene prelome na ruci, a vodič i vozači su ga ostavili da sam i zaključan čeka u kolima! Kad smo zgroženi pitali zašto, oni su opušteno rekli: „Ma, dobro je njemu u kolima, upaljena mu je klima“ - pričaju Samardžići, koji su zadobili lakše povrede.Kad su na kraju stigli u bolnicu, nadali su se da će biti zbrinuti, ali tamo su ih sačekale nove neprijatnosti.Vozača prvog zbrinuli- Iako je bilo teže povređenih, prvo su zbrinuli svog vozača. Njih desetoro se okupilo oko moje žene, koja je imala staklo u nozi. Nisu umeli da joj očiste ranu i na kraju su rekli: „Maši nogom da staklo samo ispadne“. Inače, u bolnici su sve vreme zujale mušice i komarci, koji su svima sletali na rane, pa i Mariji. Sve je bilo užasno prljavo i prašnjavo - zgroženo priča Nenad.Inače, Marija se trenutno nalazi na VMA i lekari kažu da je stabilno, ali i dalje nemaju konkretne prognoze. Ne može da hoda, a sporazumeva se samo očima.Iz turističke agencije „Sanlajn travel“ kažu da im je žao zbog nesreće, ali da nemaju zakonsku odgovornost:- Izražavamo žaljenje zbog saobraćajne nezgode, ni na koji način nismo mogli da utičemo ili je sprečimo.Vozilo u kojem se desila nezgoda je registrovano i osigurano kod društva za osiguranje u Tunisu, a vozač je imao urednu turističku vozačku dozvolu. Mi nemamo zakonskih odgovornosti, ali smo odlučili da povređenim putnicima lakše izvršimo povraćaj svih uplaćenih sredstava, za prethodno iskorišćen paket aranžman u celosti.

Ogorčeni... Nenad i Jasmina Samardžić
Ogorčeni... Nenad i Jasmina Samardžić

Ministarstvo turizmaKRIVA JE AGENCIJA IZ TUNISA!Iz Ministarstva trgovine i turizma kažu da turistička agencija „Sanlajn“ nije odgovorna za nesreću.- Utvrdili smo da je organizator fakultativnog izleta u Saharu lokalna agencija VLT. Fakultativne usluge koje nisu ugovorene i plaćene uz turističko putovanje putnici sami naknadno biraju - kažu iz Ministarstva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track