Stefanović: Potpis na kolektivni ugovor do novembra
Foto: Fonet

Okončan štrajk u MUP

Stefanović: Potpis na kolektivni ugovor do novembra

Društvo -
Ministar je istakao da problemi očigledno postoje, bilo da je reč o isplati zaostalih troškova ili uniformama koje godinama nisu kupovane."Pokušaćemo da jedan deo problema rešimo do kraja godine

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da očekuje da će, po završetku štrajka dela policije, do kraja oktobra biti zaključen novi kolektivni ugovor za pripadnike MUP-a.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, Stefanović je danas razgovarao sa predstavnicima Nezavisnog sindikata policije koji su sinoć prekinuli štrajk. Tom prilikom ministar je izrazio nadu da će se problemi ubuduće rešavati isključivo socijalnim dijalogom."Sutra ćemo nastaviti razgovore o zaključenju novog kolektivnog ugovora za pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova. Očekujem da do kraja oktobra završimo razgovore i sa predstavnicima dva reprezentativna sindikata potpišemo kolektivni ugovor", rekao je Stefanović.

Ministar je istakao da problemi očigledno postoje, bilo da je reč o isplati zaostalih troškova ili uniformama koje godinama nisu kupovane."Pokušaćemo da jedan deo problema rešimo do kraja godine. Deo uniformi biće podeljen po planu koji je dogovoren, a razgovaraćemo i o isplati zaostalih troškova. Verujem da će policajci shvatiti u kakvom je stanju država i zašto nije moguće nešto uraditi u punom obimu, iako bih to voleo", rekao je Stefanović.

Po rečima ministra, finansijska situacija nije takva zbog sadašnje vlade, ali će se ona truditi da pokaže pripadnicima policije šta realno može da se uradi.Predsednik Nezavisnog sindikata policije Velimir Lukić izrazio je zadovoljstvo što je nastavljen socijalni dijalog."Dogovorili smo se o realizaciji naših zahteva i mislim da će svi posle štrajka i nastavka dijaloga biti veoma zadovoljni", ocenio je Lukić.

Nezavisni sindikat policije zadovoljan

Nezavisni sindikat policije zadovoljan je dogovorom sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i nada se još uspešnijoj komunikaciji i boljoj saradnji sa MUP-om u budućnosti, izjavio je danas predsednik tog sindikata Velimir Lukić.

"Već je obezbeđeno oko 10.000 pari obuće za policajce, koje će biti podeljene u narednih nekoliko dana. Do kraja godine biće dostavljen jedan kontingent novih uniformi i tom dinamikom će se ići dok se svi policajci do proleća ne budu kompletno obukli", rekao je Lukić.Lukić je izrazio zadovoljstvo jer se "konačno nastavio" socijalni dijalog predstavnika sindikata i MUP-a, i ponovio da je štrajk policije zamrznut od ponoći i da policajci više ne štrajkuju.

"Dogovorili smo se da od sutra počne izrada novog posebnog kolektivnog ugovora i da se krene u realizaciju zaostalih dugovanja policijskim službenicima i da se nađe rešenje sa ministarstvom o očuvanju finansijsko-materijalnog položaja policajaca", rekao je Lukić.Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je ranije danas da očekuje da će, po završetku štrajka dela policije, do kraja oktobra biti zaključen novi kolektivni ugovor za pripadnike MUP-a.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, Stefanović je u razgovoru sa predstavnicima Nezavisnog sindikata policije izrazio nadu da će se problemi ubuduće rešavati isključivo socijalnim dijalogom."Sutra ćemo nastaviti razgovore o zaključenju novog kolektivnog ugovora za pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova. Očekujem da do kraja oktobra završimo razgovore i sa predstavnicima dva reprezentativna sindikata potpišemo kolektivni ugovor", rekao je Stefanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track