(VIDEO) PRIPREME ZA VOJNU PARADU: 2.000 vojnika u cokulama maršira i po 12 sati!
Foto: Tanjug

Radno na vojnoj akademiji

(VIDEO) PRIPREME ZA VOJNU PARADU: 2.000 vojnika u cokulama maršira i po 12 sati!

Društvo -
Četiri hiljade vojničkih cokula u ritmu paradnog marša izvelo je po ko zna koji probni defile. Tvrdi đonovi vojničkih cipela, osim potmulog huka udaraca o asfalt, stvorili su i bolne žuljeve pripadnicima Vojske Srbije, što će nastaviti da čine sve do 16. oktobra

BEOGRAD - Veliko je rastojanje između ešelona! Sledeći put pazi! Ispravi glavu! Drži tempo! Vrlo dobro - Služimo Srbiji!", odjekivalo je pistom Vojne akademije, kojom je juče oko 4.000 cokula prešlo desetine kilometara u ritmu paradnog marša.

Tvrdi đonovi vojničkih cipela, osim potmulog huka udaraca o asfalt, stvorili su i bolne žuljeve pripadnicima Vojske Srbije, što će nastaviti da čine sve do 16. oktobra.

Tada će se u Beogradu, posle 29 godina, ponovo održati velika vojna parada."Šesta vrsta, puške poravnaj! Vrlo dobro!", ispravljao je nedostatke zamenik komandanta Kopnene vojske general-major Milosav Simović, na šta je dobijao gromoglasan odgovor "Služimo Srbiji!".

U pratnji vojnog orkestra Kopnene vojske, koji je uvežbavao himne Srbije i Ruske Federacije, kao i marš "Opraštanje slovenske žene" i "Marš na Drinu", vojnici su zauzimali poziciju unutar podešelona i proveravali međusobnu udaljenost i držanje.

A onda je zasvirao paradni marš i oko 2.000 vojnika, po ko zna koji put tog sunčanog dana, visoko je podiglo kolena i izvelo još jedan probni defile."Drži tempo! Ponosno! Vedrina da se vidi! Glava u levo! Vrlo dobro!", ništa nije promicalo generalu Simoviću.

"Služimo Srbiji!", odgovarali su vojnici.

http://www.youtube.com/watch?v=UUceYCCfnmg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja