Najnovije vesti

UDOVIČKI: Na proleće optimizacija javne uprave!
Foto: Beta

Dvogodišnji projekat

UDOVIČKI: Na proleće optimizacija javne uprave!

Društvo
22:08h
Da bi uspostavili delotvornu državu, zaposleni moraju da budu motivisani da obavljaju svoj posao, da im bude jasno koji im je zadatak i da za njega budu odgovorn, kazala je Udovički

BEOGRAD- Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Srbije Kori Udovički danas je u razgovoru sa direktorkom Svetske banke za jugoistočnu Evropu Elen Goldštajn istakla da će na proleće početi sprovođenje dvogodišnjeg projekta optimalizacije javne uprave.

"Da bi uspostavili delotvornu državu, zaposleni moraju da budu motivisani da obavljaju svoj posao, da im bude jasno koji im je zadatak i da za njega budu odgovorni. U budućim merama reforme javne uprave posebna pažnja će biti posvećena službenicima koji svoj posao obavljaju kvalitetno i profesionalno", kazala je Udovički.

On je dodala da je namera Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave da građani, kao korisnici usluga, imaju mogućnost ocenjivanja kvaliteta i efikasnosti rada javne uprave.

Elen Goldštajn je navela da Svetska banka podržava slične projekte u drugim državama, poput aplikacije na mobilnim telefonima putem koje građani mogu da ostave svoj komentar na uslugu koju su prethodno dobili od državnog službenika.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...