TOPLANE OPET ZAKAZALE: Deca se smrzavaju u Kruševcu i Nišu!
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Građani očajni

TOPLANE OPET ZAKAZALE: Deca se smrzavaju u Kruševcu i Nišu!

Društvo -
Građani se žale da su im stanovi i dalje hladni, a da njihovi mališani drhte od hladnoće uprkos tome što je grejna sezona počela 15. oktobra

KRUŠEVAC - Jutarnje temperature su u minusu, preko dana ne prelazi deset stepeni Celzijusa, a gradske toplane Kruševca i Niša dozvolile su da se ljudi smrzavaju u stanovima već dve nedelje.Kuriru su se javili revoltirani građani zabrinuti za zdravlje dece, bolesnih i starih koji drhte od hladnoće jer grejanja, koje je trebalo da počne još 15. oktobra, i dalje nema, bez obzira na to što se uredno plaća.Hladne učionice- Imam dvomesečnu bebu i očajna sam. Ne znam šta da radim bez grejanja, moramo da se dogrevamo klimom, ali šta kad bude još hladnije?! U blizini moje zgrade nalazi se i škola, deca sede u hladnim učionicama. Kad pozovem „Toplanu“, iznenade se što nemamo grejanje i samo smišljaju izgovore. Do kada će trajati ova agonija? - revoltirano se pita Ana Mišić, koja s bebom živi u Bulevaru Nikole Pašića u Kruševcu.

Prema njenim rečima, cela ta ulica i deo grada oko Nove pijace nema centralno grejanje. A tome je doprinela i nedavna havarija na glavnom toplovodnom izvoru u „Gradskoj toplani“, koja ima 8.000 korisnika i greje skoro sve javne ustanove, škole i vrtiće. U školama su časovi bili skraćeni, a u vrtićima i domovima zdravlja prostorije su se grejale pomoću klima-uređaja, peći i drugih ogrevnih tela.Međutim, Miroljub Erić, pomoćnik glavnog direktora JKP „Gradska toplana“ u Kruševcu, navodi da reči ogorčenih građana nisu tačne.- Grejanje je krenulo prekjuče oko 11 sati pre podne i ceo grad ima mogućnost da ga dobije, ali to zavisi i od pumpi i od toplotnih stanica, pošto treba vremena da se ceo sistem zagreje. Imamo ekipe koje otklanjaju sporadične kvarove, ali i njima treba vremena da stignu do svakog.

Zakazali... Toplane nepripremljene dočekale niske temperature
Zakazali... Toplane nepripremljene dočekale niske temperature

Nove nevoljePoslednjih dana probleme s grejanjem imali su i stanovnici Niša.- Toplovodi u širem centru grada cure na dva mesta, pa je desetak objekata bez grejanja, ali kvarovi će biti otklonjeni ubrzo i građani će već ujutru dobiti centralno grejanje. Ima problema i na nekim podstanicama, ali to nije do toplana, već do građana koji nisu plaćali struju - rekla nam je Milena Pavlović, portparol „Gradske toplane“ u Nišu.

ObećanjeUMANJENI RAČUNI ZA GREJANJE U KRUŠEVCUIz „Gradske toplane“ u Kruševcu najavljuju da će građanima koji nisu imali grejanje zbog havarije biti smanjeni računi.- Računi će zaista biti umanjeni za period kad građani nisu imali centralno grejanje. Dali smo sve od sebe da što brže saniramo kvar - kaže Miroljub Erić.

I dalje hladnoTEMPERATURE DO MINUS TRIU narednom periodu Srbiju očekuje hladnije vreme, u jutarnjim satima temperature će ići do tri stepena ispod nule, a preko dana neće prelaziti maksimalnih deset stepeni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track