Dekan FPN Ilija Vujačić: I ranije je bilo pritisaka da se povučem!
Foto: Marina Lopi

Prvi čovek fakulteta Političkih nauka o razlozima napada na njega

Dekan FPN Ilija Vujačić: I ranije je bilo pritisaka da se povučem!

Društvo -
Napadači su mi prišli s leđa na ulici. Udarali su me i pokušali da me zaslepe suzavcem. Pre dva meseca sam upozoren da mi se sprema napad, rekao profesor

BEOGRAD - Ilija Vujačić, dekan Fakulteta političkih nauka, rekao je juče da se na njega već duže vreme vrše pritisci da se povuče s te funkcije i da je napadnut jer je posao obavljao profesionalno.- Napali su me u subotu oko deset časova. Prišli su mi s leđa dok sam se vraćao s pijace. Zadali su mi po dva udarca u ruke i pokušali suzavcem da me zaslepe, ali u tome nisu uspeli jer su već krenuli da beže - rekao je Vujačić. - Mladiće koji su me napali video sam sat ranije u svojoj ulici, ali tome nisam pridavao značaj - dodao je. Govoreći o pritiscima koje je trpeo, Vujačić je rekao i da ga je pre dva meseca pozvao poznanik, koji mu je rekao da se protiv njega sprema medijska kampanja i da postoji mogućnost da bude izložen i fizičkom napadu. On je demantovao da je kao moguće nalogodavce označio prof. Branka Vasiljevića, Slavišu Orlovića i Zvonka Gobeljića. Do zabune je, navodi, došlo jer ga je policija pitala da li je s nekim u sporu i on je pomenuo desetak imena, ali nije njih apostrofirao kao nalogodavce.Sve stranke juče su osudile napad na Vujačića.(R. K.)

PrivedeniUHAPŠENA JOŠ DVA MLADIĆABeogradska policija uhapsila je juče N. P. (20) i jednog sedamnaestogodišnjeg maloletnika zbog sumnje da su učestvovali u napadu na dekana Vujačića.Ranije su uhapšeni V. M. (21) i U. M. (21), koji su takođe izvedeni na saslušanje pred dežurnim zamenikom Drugog osnovnog javnog tužilaštva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track