Radnici EDB: Bokseri hteli da nas prebiju
Foto: BETA NENISKA

Isključenje s elektrodistributivne mreže

Radnici EDB: Bokseri hteli da nas prebiju

Društvo -
Monteri su došli da isključe struju Sportskom društvu Radnički zbog duga od 1,3 miliona dinara, ali su izbačeni iz prostorija

BEOGRAD - Trojica zaposlenih u SD Radnički, najverovatnije boksera, psovali su nas, vređali, a onda nas i fizički napali!Ovako nam je u najkraćem opisao jučerašnji incident Aleksandar M., radnik „Elektrodistribucije Beograd“, koji je s kolegama došao da isključi struju sportskom društvu na Crvenom krstu zbog duga od 1,3 miliona dinara!- Kad smo došli do Radničkog, lepo smo se predstavili radniku koji je otvorio vrata. Pokazali smo mu nalog za isključenje objekta s elektrodistributivne mreže i tražili da nas odvede do strujnog ormana, što je i uradio. Međutim, odjednom je postao agresivan. Zalupio je vrata od ormara toliko jako da me je udario njima - priča Aleksandar:- Potom me je uhvatio za lice i grubo odgurnuo. Došlo je do komešanja, pojavila su se još dvojica boksera, koji su počeli da nas guraju napolje. Izašli smo i pozvali policiju.

Struja je na kraju ipak isključena, ali tek kad se u priču umešala policija, koja je sprečila da dođe do većeg fizičkog obračuna.S druge strane, Stana Pejović, generalni sekretar Radničkog, višestruka šampionka u kik-boksu i bivša članica Arkanovog obezbeđenja, tvrdi da su za obračun krivi radnici EDB koji su nasrnuli na njihovog radnika. Ona je nakon isključenja struje stupila u štrajk glađu jer je, kako kaže, isključenjem struje kraj za Radnički.- Pre dve godine nam je isključeno grejanje, internet i telefon nemamo već četiri meseca. Isključenje struje je kap koja je prelila čašu i koja će ovu sportsku instituciji dovesti na rub propasti! - navodi Pejovićeva, koja krivi i bivšu upravu sportskog društva:- Ako žele da u Beogradu postoje samo Zvezda i Partizan, zašto nam ne kažu tako, pa da znamo šta da radimo. Ova dugovanja su nasleđena od prethodne uprave i genseka Miroljuba Damjanovića, ali me najviše boli to što gospoda iz „Beogradskih elektrana“ nemaju razumevanja. Ne bežimo od plaćanja duga, ali smo ih molili da nam barem ukinu astronomske kamate.

EDBKRIVIČNE PRIJAVE PROTIV BOKSERAU EDB „Beograd“ su nam rekli da su njihove montere fizički napali članovi sportskog društva.Na sreću, niko nije teže povređen zahvaljujući brzoj i efikasnoj intervenciji policije. Monteri su ipak uspeli da isključe objekat s elektrodistributivne mreže, a protiv napadača su podnete krivične prijave.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track