POZNATI SE UPLAŠILI: Svi preziru drogu, a ne žele da se testiraju!
Foto: Marina Lopicic

Poznati u Kurirovoj akciji

POZNATI SE UPLAŠILI: Svi preziru drogu, a ne žele da se testiraju!

Društvo -
Ovo je poruka koju je uputio Zoran Kostić Cane kad smo ga pozvali da dođe na besplatnu proveru zavisnosti u Drajzerovu

BEOGRAD - Specijalna bolnica za bolesti zavisnosti u Drajzerovoj u Beogradu organizovala je besplatno testiranje tokom celog novembra kako bi se skrenula pažnja na opasnost od droge.Tim povodom pozvali smo na desetine poznatih ličnosti da daju savete mladima i da se sami testiraju na drogu. Većina je bila rada da posavetuje druge i apeluje da se droga ne koristi, ali kad je trebalo da pristanu da se testiraju, vešto su to izbegli. Da li zato što stvarno nemaju vremena ili zato što se boje - zaključićete sami.- Drogiranje je velika glupost! To je otrov koji nikome ništa dobro nije doneo. Zamolio bih mlade da se nikad ne drogiraju, jer i ako prestanu, ostaju strašne posledice. Neka se okrenu nebu i ljubavi - rekao je Zoran Kostić Cane, frontmen Partibrejkersa, a na našu ideju da se testira bio je kratak:- To vam je glupost, molim vas!Odbili testiranje

Aco Pejović, pevač: Imam obaveza, ne mogu da dođemNikako ne podržavam korišćenje bilo kakvih psihoaktivnih supstanci. To je nešto najgore što ljudi mogu da rade. U životu ima toliko pozitivnih stvari kojima mladi mogu se posvete. Nažalost, ja stvarno ne mogu da stignem da se testiram jer imam nastupe svako veče, inače bih vrlo rado.

Slavica Đukić Dejanović, političarka: Putujem, neću moći da se testiramNažalost, ne mogu da dođem na testiranje zato što imam neodložne obaveze. Putujem za Kragujevac, a potom i u Crnu Goru.

Branislav Lečić, glumac: Drogiram se adrenalinomNajbolja droga na svetu je moj adrenalin. Ja sam diler i korisnik, i to je najbolja droga na svetu. Nije nikakav problem da se testiram, samo mi pošaljite poruku gde i kad da dođem - rekao je Lečić, nakon čega više nije odgovarao na pozive.

Ivan Ivanović Đus, reper: Uzimao sam marihuanuNajboljeg druga sam izgubio baš zbog droge. Pre 10 godina sam uzimao marihuanu, ali posle te nesreće nisam više ni pomišljao na tako nešto. Ja bih se testirao, što da ne - rekao je Ivanović, a na pitanje kad bi mogao, izbegao je odgovor.

Iva Štrljić, glumica: Bih ja, ali nemam vremenaZa drogom posegne neko ko se ne oseća zadovoljno. Ja živim zdravo i treniram. Nije problem da se testiram - kazala je Iva, ali nije imala vremena da to i učini.Oni su prihvatili da se testiraju, a rezultati su pokazali da su negativni na drogu

Vlada Mandić, rukometaš: Narkomanija je smrtSvi znamo da narkomanija kao ozbiljna bolest u krajnjem ishodu može dovesti do smrti. Međutim, kao i kod svake bolesti zavisnosti, čovek to shvati tek u poodmaklom periodu, onda kada je već u nerešivim egzistencijalnim problemima: zdravstvenim, društvenim ili finansijskim.

Marko Bulat, pevač: Posledice su veoma teškeNikad nisam probao drogu. Možda je lep osećaj kad neko uzme drogu, ali to je samo privid, a posledice su izuzetno teške. Savetujem mladima da izbegavaju drogu, bez obzira na društvo koje ih okružuje.

http://www.youtube.com/watch?v=DRcJMGfRcFU

Mimi Oro, starleta: Izaberite zdrav životDroga nije sudbina već izbor. Izaberite sport i zdrav život i živite život dostojan življenja. Mladima poručujem da ostanu čisti i da ne upadaju u poroke. Nikad u životu nisam probala ništa od tih psihoaktivnih supstanci i time se ponosim.

Mira KovačevićSAČUVAJMO OMLADINUMira Kovačević, v. d. direktora Drajzerove, kaže da je Kurirova akcija značajna, pošto mladi slušaju poznate:- U decembru ćemo sprovesti akciju „Za korak ispred“, u cilju prevencije razvijanja zavisnosti kod onih koji su u riziku da krenu putem droge.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track