Mihajlović: Prioriteti u obnovi zemlje biće završeni
Foto: Aleksandar Stojanovic

Posle majskih poplava

Mihajlović: Prioriteti u obnovi zemlje biće završeni

Društvo -
Ova vlada, odnosno resorno ministarstvo, odredili su prioritete koji se tiču obnove putne i železničke infrastrukture i tu neće biti nikakvih kašnjenja niti odlaganja, rekla je ministarka

NOVI SAD - Potpredsednica Vlade Srbije ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas u Novom Sadu da će, u prkos smanjenim budžetima, svi prioritetni poslovi u sanaciji posledica majskih poplava biti završeni bez ikakvih kašnjenja i odlaganja.

"Ova vlada, odnosno resorno ministarstvo, odredili su prioritete koji se tiču obnove putne i železničke infrastrukture i tu neće biti nikakvih kašnjenja niti odlaganja", rekla je ona novinarima posle otvaranja nove Samsungove laboratorije znanja na Fakultetu tehničkih nauka (FTN).

Napominjući da prethodnih godina nisu pravljeni prioriteti prilikom planiranja budžeta, Mihajlovićeva je istakla da će ono što nije prioritetno morati da sačeka 2016. godinu da bude urađeno."Izaći ćemo na kraj i završićemo sve što je potrebno i što je najvažnije", naglasila je Zorana Mihajlović.

Ona je dodala da je u uslovima ekonomske krize, kao i imajući u vidu da smo ove godine imali katastrofalne poplave, to znatno uticalo na društveni bruto proizvod.Otvarajući laboratoriju znanja na FTN, koju čine dve učionice sa najsavremenijom Samsungovom kompjuterskom opremom, Mihajlovićeva je naglasila da je takva investicija jedan od najboljih načina da mlade stručnjake zadržimo da ostanu u Srbiji."Vlada Srbije bori se i očekuje da mladi ljudi ostanu u našoj zemlji a ovo je pravi način da ih zadržimo," naglasila je ministarka Mihajlović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja