Najnovije vesti

DOVITLJIVI ŠEF: Postavite kamere u WC da vidimo ko briše d..e indigom

Kako unaprediti rad u državnoj službi

DOVITLJIVI ŠEF: Postavite kamere u WC da vidimo ko briše d..e indigom

Društvo
Nezadovoljan stanjem u katastrima nepokretnosti, Darko Petrik, šef Katastra u Beloj Crkvi, na ironičan način odgovorio Geodetskom zavodu na pitanja o većoj efikasnosti

BEOGRAD - Informatičko praćenje rada službi, prema mom mišljenju, prevaziđeno je. Sve prostorije treba ozvučiti i postaviti kamere, obavezno u WC, pa da vidimo ko krade papir, a ko du.e briše indigom.

Ovo je odgovor Darka Petrika, šefa Katastra u Beloj Crkvi, na pitanje Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) kako poboljšati informatičko praćenje rada službi i zaposlenih u katastru.

Zaposliti šurnjaje

Petrik je, nezadovoljan stanjem u katastrima nepokretnosti u Srbiji, na ironičan način odgovorio na sva pitanja RGZ o unapređenju rada koja su mu prosleđena preko Katastra iz Pančeva. Kako kaže, tako je ukazao na sve bolesti od kojih pati ta državna institucija.

Lični sud o kadrovskim rešenjima u RGZ Petrik je dao u odgovoru na pitanje kako podići profesionalnost na određeni nivo.

- Na rukovodeća mesta u provinciji postaviti isključivo ljude sa srednjom stručnom spremom, i to neodgovarajućom, jer će se oni odlično razumeti s rukovodstvom RGZ, koje je sačinjeno od sindikalaca, partijskih poslušnika, savetnika nesposobnih da završe fakultet, ali sposobnih da savetuju doktore nauka, te šurnjaja i snaja naših politikanata. Ljude s fakultetom obeležiti Davidovom zvezdom i uvesti im radnu obavezu - napisao je Petrik.

Petrik kaže da ga je na ovakve odgovore nateralo nepodnošljivo stanje u svim katastrima.

Uredno potpisan i pečatiran... Odgovori  koje je  Petrik  poslao službi za katastar
Uredno potpisan i pečatiran... Odgovori koje je Petrik poslao službi za katastar


Ne plaši se RGZ

- Nisam znao kako drugačije da odgovorim, a da sačuvam zdravlje. Povod je bio kolegijum načelnika svih katastara, koji je održan 25. novembra u RGZ, u Beogradu. Jedan od ciljeva koji su postavili je otklanjanje negativnog mišljenja premijera Aleksandra Vučića i ministarke Zorane Mihajlović o RGZ. Inače, ogroman novac prolazi kroz katastar i ne zna se gde završava, a mi nemamo sa čim da radimo. Nemamo papir, a jednom mi je služba stala jer nijedan štampač nije radio - kaže Petrik i dodaje da se ne plaši reakcije iz RGZ jer ima podršku kolega iz cele zemlje.

 

Uredno potpisan i pečatiran... Odgovori  koje je  Petrik  poslao službi za katastar
Uredno potpisan i pečatiran... Odgovori koje je Petrik poslao službi za katastar

Pitanja i Petrikovi odgovori

Kako razviti kreativnost?
- Upisati zaposlene na balet, organizovati na Kopaoniku radionice haiku poezije.

Predlog i sugestija?
- Odgovor: Je.em te, Srbijo!

Kako eliminisati redove u katastru?
- Potrebno je dodatno smanjiti plate i penzije građanima Srbije i povećati cene naših usluga.

Kako povećati dnevnu ažurnost upravnih sporova?
- Zabraniti zaposlenima u RGZ odlazak kući dok se ne urade svi predmeti koji su podneti u toku dana.

Kako razviti saradnju s privatnom geodetskom praksom?
- Omogućiti privatnicima da besplatno i bez zahteva uzimaju podatke iz katastra, a posle radnog vremena poslati radnike bez naknade na ispomoć kod privatnika.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...