Radisav Rodić: Tomo, obelodani ko je iz tvog kabineta iznad zakona
Foto: Maja Mojsovski Rašević

Otvoreno pismo osnivača Kurira predsedniku Srbije

Radisav Rodić: Tomo, obelodani ko je iz tvog kabineta iznad zakona

Društvo -
Ne vidim nikakvog razloga da posle više od 23 godine normalnog poznanstva i druženja Dragan J. Vučićević svojim prljavim podmetanjem pokušava da arbitrira između Tome i mene, istakao je Radisav Rodić

Otvoreno pismo Radisava Rodića, pokretača Kurira, srpskoj javnosti prenosimo u celini:

Tomislava Nikolića, sadašnjeg predsednika Srbije, poznajem 23 godine. On je u moj kabinet dolazio kad god je poželeo. Uvek smo dobronamerno razmenjivali poglede na stvarnost. Posebno se to odnosilo kad je stvarao SNS, a i oko svih dosadašnjih izbora. Ja sam uvek podržavao Tomu u svim njegovim bitnim aktivnostima za dobrobit građana Srbije. ZloupotrebaNe vidim nikakvog razloga da posle više od 23 godine normalnog poznanstva i druženja Dragan J. Vučićević svojim prljavim podmetanjem pokušava da arbitrira između Tome i mene. Zato apelujem na Tomu da obelodani ko je iz njegovog kabineta prekršio zakon po krivičnoj prijavi koju sam danas podneo zbog odavanja službene tajne iz kabineta predsednika Srbije.

Podsećam Tomu i svu pravnu stručnu javnost Srbije da je Bonska konvencija od 1. 12. 2014. sastavni deo srpskog zakonodavstva kojom je jasno regulisana upotreba i korišćenje ličnih podataka građana. Takođe obaveštavam javnost da Toma, njegova Dragica ili bilo koja druga javna ličnost u Srbiji, ako uradi bilo šta što nije prikladno niti u interesu građana Srbije, ne mogu biti abolirani na taj način da se od javnosti krije šta su oni radili. Javnost ima pravo da sve zna!

Čitaocima dajem na znanje da presuda koju sam pod iznudom, da bi me pustili iz pritvora posle 22 meseca, potpisao glasi: „Presuda Višeg suda u Beogradu broj K.3191/10 doneta dana 27. 7. 2011, pravosnažna od 27. 7. 2011, kojom se Rodić Radisavu zabranjuje vršenje svih dužnosti vezanih za raspolaganje, korišćenje, upravljanje tuđom imovinom u trajanju od šest godina od dana pravosnažnosti odluke, s tim da se vreme provedeno u pritvoru ne uračunava u vreme trajanja ove mere.“ Pogrešno tumačenjeToma Nikolić i cela Srbija znaju da ja nikada nisam raspolagao tuđom imovinom već samo svojom, pa ne vidim razlog za toliku buku koju diže Dragan J. Vučićević jer je iz sudske odluke jasno da meni nije zabranjeno da raspolažem svojom imovinom, pa su zato netačne tvrdnje Vučićevića da ja ne mogu da se bavim izdavaštvom i medijima.

Što se tiče Komercijalne banke, ja sam osnivač Komercijalne banke na dan 1. 7. 1991, kada je banka osnovana sa oko 5.700.000 dolara. Moje firme i ja smo tog dana imali u toj banci preko 2.750.000 dolara uloženog u kapital novoosnovane Komercijalne banke, što znači da su moje firme bile vlasnice 50 odsto kapitala Komercijalne banke. Ja sam, posle toga, devet i po godina bio član Upravnog odbora Komercijalne banke. Meni i mojim firmama je to vlasništvo u Komercijalnoj banci oteto.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track