PLASIRALI LAŽNU AFERU: Saši Raduloviću smestili da je prebio svoje dete!
Foto: Marina Lopičić

Skandal

PLASIRALI LAŽNU AFERU: Saši Raduloviću smestili da je prebio svoje dete!

Društvo -
PRLJAVE IGRE: Grupa bivših policijskih čelnika preporučivala se vlastima plasiranjem laži da je bivši ministar tukao svoju maloletnu ćerku

BEOGRAD - Saši Raduloviću, lideru udruženja Dosta je bilo, u vreme dok je bio ministar privrede, grupa policijskih funkcionera namestila je lažnu aferu plasiranjem u medije izmišljotina da je njegova maloletna ćerka pretučena, otkriva Kurir.

Radulovićevim javnim diskreditovanjem i predstavljanjem njega kao lošeg oca i nasilnika oni su pokušali da se preporuče vlasti tim nazoviotkrićima, to jest sramno lažnim optužbama.Razrađene metode- Nisu nepoznate te metode određenih policijskih krugova da izmisle aferu, lažno optuže i ocrne nedužnu osobu kako bi se svojim „epohalnim otkrićima“ dodvorili vlasti i sačuvali svoju poziciju. Tako su pikirali Radulovića, bio je tada jedna od najslabijih karika u Vladi, i plasirali laž da mu je ćerka pretučena završila u Urgentnom centru - priča izvor Kurira iz MUP, koji je insistirao na anonimnosti kako bi izbegao osvetu i linč kolega.- Iz te izmišljotine da je Radulovićeva ćerka pretučena otišli su korak dalje - u aludiranje da je devojčicu prebio otac. Udarili su ga u porodicu s ciljem da ga javno diskredituju i predstave kao lošeg oca i nasilnika. Pomislili su da će tom lažnom aferom uspeti da se približe vlasti kao sposobni policajci, ali su provaljeni - dodaje naš sagovornik.Za takav kadar u MUP, prema rečima kriminologa Zlatka Nikolića, posle započetih reformi ne bi smelo da bude mesta u policiji:Očistiti dvorište - Ako su to uradili Raduloviću juče, zašto to isto danas ne bi učinili nekom drugom. Dosta su oni i opstajali na takav način - pravljenjem lažnih afera. Zato je neophodno očistiti svoje dvorište da se ne bismo sapleli na stare grabulje.Podsetimo, Radulović, kojeg je na mesto ministra privrede predložio SNS, podneo je ostavku na tu funkciju 25. januara 2014. Samo mesec dana ranije, kada se u javnosti takva odluka naslućivala, policija je lansirala izmišljotinu o prebijenoj ćerki (16). Ona se navodno pojavila u Urgentnom centru s povredama glave i zatražila pomoć od dežurnih lekara, koji su tokom pregleda posumnjali da su povrede nanete nasilnim putem, te odmah obavestili policiju.Manipulacije - Policija sumnja da je Radulovićeva ćerka pretučena, ali da ona neće ili ne sme da kaže istinu. Kad su policajci pitali devojčicu šta se desilo, da li ju je neko udario, ona je odgovorila da je pala s kreveta. Zbog takve izjave policija nije mogla da pokrene krivičnu prijavu - lažno su tvrdili tad policijski funkcioneri.

Zlatko Nikolić:  Ako su to uradili Raduloviću juče, zašto to isto danas ne bi učinili nekom drugom
Zlatko Nikolić: Ako su to uradili Raduloviću juče, zašto to isto danas ne bi učinili nekom drugom

PrincipRADULOVIĆ BEZ KOMENTARABivši ministar privrede Saša Radulović, u vreme kad je plasirana lažna afera da mu je maloletna ćerka pretučena, nije želeo da govori na tu temu. Radulović se, izgleda, i danas drži tog principa i na pitanja Kurira do zaključenja ovog broja nije odgovorio.

Izvinjenje KuriraKrajem decembra 2013. i naš list je bio izmanipulisan i objavio tu lažnu informaciju. Redakcija Kurira se zbog toga izvinjava Saši Raduloviću i njegovoj porodici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track