Hitno zakon o poreklu imovine!

Intervju, Milorad Mijatović potpredsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije

Hitno zakon o poreklu imovine!

Društvo -
Radnici u Srbiji su najveći gubitnici u tranziciji, i moramo naći načina da im pomognemo, kaže Mijatović

BEOGRAD - Za prava radnika!

Milorad Mijatović, potpredsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije, koji je ujedno i kandidat Socijaldemokratske partije Srbije za narodnog poslanika, poručuje da će odmah po ulasku u parlament tražiti da se usvoji zakon o poreklu imovine. Mijatović, koga je partija Rasima Ljajića kandidovala kao nestranačku ličnost, kaže u intervjuu za Kurir da je to neophodan potez.
♦ Zbog čega ćete insistirati na donošenju tog zakona?
- To je neophodno jer je određen broj „kontroverznih biznismena“ stekao neverovatno veliku imovinu na račun rada nekoliko prethodnih generacija.
Vi niste član partije. Zašto predstavnici sindikata treba da budu na izbornim listama partija?
- Zbog činjenice da sindikati dosadašnjim metodama borbe nisu postigli rezultate kakve su radnici od njih očekivali. Radnici u Srbiji su realno najveći gubitnici tranzicije i mi kroz učešće u radu parlamenta moramo tražiti i naći nove načine za pomoć zaposlenima i zaštiti njihovih prava.
Koji su to novi načini?
- Pre svega, to je pojačana zakonodavna aktivnost. Osim zakona o poreklu imovine, tražićemo i da se isprave greške u određenom broju sumnjivih privatizacija, ali i načine da se poveća zaposlenost.
(N. K.)

Napravili smo pravi izbor- Šta vas je opredelilo da za partnera izaberete Rasima Ljajića i koaliciju „Izbor za bolji život - Boris Tadić?- Ukoliko uđem u parlament, napustiću funkcije u SSSS, jer želim da budem budem predstavnik svih zaposlenih i svih sindikata. Tu širinu ima i partija Rasima Ljajića i mi zajedno možemo stvoriti čvršće veze između sindikata i partija koje poštuju stavove radnika i sindikata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja