Stefanović: Veća saradnja policije i građana
Foto: MUP

Ministar u poseti Leskovcu

Stefanović: Veća saradnja policije i građana

Društvo -
Učešće građana u radu sa policijom je nama veoma važna stvar. To nas dovodi do jedne teme koja je bitna za ministarstvo i na kojoj ću ja insistirati, a to je više policije u zajednici, rekao je Stefanović

LESKOVAC - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas u Leskovcu da će u narednom periodu prioritet policije biti što bolja saradnja sa građanima.

On je tokom posete Policijskoj upravi u Leskovcu ocenio da je stanje bezbednosti na tom području dobro zahvaljujući pored ostalog dobroj saradnji građana, policije i lokalne samouprave.

"Učešće građana u radu sa policijom je nama veoma važna stvar. To nas dovodi do jedne teme koja je bitna za ministarstvo i na kojoj ću ja insistirati, a to je više policije u zajednici, veće prisustvo policije, više policijskih ispostava, jer Leskovac je grad koji se širi, što ukazuje da moramo da menjamo organizacione strukture u ministarstvu“, rekao je Stefanović.

Ministar je najavio da će u novoj organizacionoj strukturi doći do povratka policije na ulicu, među građane da mogu građani da se direktno obrate policajcu u svakom trenutku. On je za postignute rezultate u prošloj godini pohvalio Policijsku upravu u Leskovcu.

"Prema podacima na području Policijske uprave u Leskovcu u 2014.godini došlo je do pada kriminaliteta za šest odsto. To je dobar podatak, a ja ću insistirati da se u 2015. godini još poboljša iako je kriminalitet u Leskovcu nizak. Ono što nas sve plaši i ono što sve nas tera da više radimo to je osećaj bezbednosti kod građana kada su na ulici u automobilu ili kod kuće“, kazao je Stefanović.

Pored toga na području PU Leskovac prošle godine je zaplenjeno 20 puta više narkotika nego 2013. godine što je prema ministru izuzetan rezultat.Odgovarajući na pitanja novinara Stefanović je kazao da je nakon smene načelnika Uprave kriminalističke policije u Beogradu slučaj Beko preuzeo novi načelnik UKP-a Dragan Kecman.

"Ja ne bih dalje komentarisao istragu. Kada budemo imali nešto konkretno ja ću vam se obratiti, ali ne želim sada da iznošenjem bilo kakvih detalja iz te istrage upropastim neki pravac rada i ostavljam njemu kao načelniku da nekim brzim tempom dođe do rezultata“, rekao je Stefanović.

Ministar policije je u Leskovcu pored posete PU, razgovarao i sa gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem, a večeras će prisustvovati tribini "Policija u zajednici i bezbednost građana“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track