VAPAJ KRISTINE DENČIĆ (16): Ognjanovići, molim vas, spasite mi život

Bolesna devojka obratila se Tijaninim roditeljima

VAPAJ KRISTINE DENČIĆ (16): Ognjanovići, molim vas, spasite mi život

Društvo -
Najmanje 13 roditelja bolesne dece podnelo je molbu za pomoć. „Želim da živim, da budem student, majka“, kaže Kristina Denčić (16)

BEOGRAD - Otkako su Jelena i Nebojša Ognjanović, roditelji pokojne Tijane (8), obećali da će dati novac bolesnoj deci a ne fondu, pristiglo im je 13 molbi, a Kristina Denčić (16) iz okoline Leskovca, koja boluje od Hočkinovog limfoma, napisala im je dirljivo pismo preklinjući ih za pomoć.

Dok Ognjanovići na računu drže 500.000 evra, nesrećnu devojku od života i smrti razdvaja 186.000 evra, koliko joj je potrebno za operaciju.Nada- U danima kad sam saznala da mi se vratila bolest, bila sam bez ikakve nade i vere. U toj neizmernoj praznini obradovala me je vest da će roditelji pokojne Tijane donirati novac bolesnoj deci. Ta vest mi je dala nadu da se mogu izlečiti uz njihovu pomoć. Ostalo mi je premalo vremena, ali želim još da živim. Da budem student, majka, žena. Osećam da i mene čeka lepše vreme, ne želim da izgubim tu bitku zbog novca. Preklinjem vas, Ognjanovići, ispunite svoje obećanje, pomozite mi da se spasem - napisala je bolesna devojka.Ognjanovići su u utorak kategorički odbili da novac uplate u bilo koji fond i insistirali su da ga doniraju bolesnoj deci. Time su većini teško obolelih mališana onemogućili pomoć, jer su deca uglavnom već prijavljena u neke od fondova.Kako su rekli, u odluci za doniranje 500.000 evra, koliko im je ostalo na računu, Jelena i Nebojša su zatražili pomoć od Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

Postavljaju uslove... Jelena i Nebojša Ognjanović
Postavljaju uslove... Jelena i Nebojša Ognjanović

Poslovna tajna- Ognjanovići su nam se obratili s molbom da u najkraćem roku Fond dostavi stručno mišljenje o tome kome bi mogli da uplate preostala sredstva. RFZO ne može da daje podatke jer su oni poverljivi i predstavljaju poslovnu tajnu. Pored toga, davanjem ovakvih podataka bez saglasnosti lica na koja se odnose grubo bi se povredio Zakon o zaštiti ličnih podataka - naveli su u RFZO.

Kristinina majkaNE OKREĆITE NAM LEĐALela Denčić, majka bolesne Kristine, kaže da ih lekari upozoravaju na hitnost operacije.Molim ih kao roditelje da razumeju kroz šta prolazimo i da nam ne okrenu leđa. Moje dete je premlado da bi joj se život ugasio. Sve nam zavisi od novca. Ako bismo ga odmah uplatili, već u roku od sedam dana ona bi mogla da bude primljena na kliniku. Preklinjem Ognjanoviće da nam pomognu - priča uplašena majka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja