Najnovije vesti

VRAĆEN OPET S GRANICE: Paroh Velibor Džomić pokušao da uđe u Crnu Goru

ne obaziru se na odluku ustacnog suda

VRAĆEN OPET S GRANICE: Paroh Velibor Džomić pokušao da uđe u Crnu Goru

Društvo
03:04h
Džomić je na crnogorskoj granici pokazao odluku Ustavnog suda CG da mu je dozvoljen povratak u Crnu Goru, ali mu policajac to nije dozvolio

PODGORICA - Paroh Srpske pravoslavne crkve Velibor Džomić pokušao je u ponedeljak da uđe u Crnu Goru, ali mu je na graničnom prelazu policajac rekao da mu to nije dozvoljeno, uprkos pozitivnoj odluci Upravnog suda. Džomić je na graničnom prelazu, kako su preneli podgorički mediji, pokazao lična dokumenta i odluku Upravnog suda u njegovu korist, ali, kako je naveo, usmeno je obavješten da ne može ući u Crnu Goru, koju je morao napustiti 8. februara ove godine, na osnovu rešenja Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore.

Zabrana boravka Džomića u Crnoj Gori, kako je ranije saopšteno, usledila je nakon procene državne Agencije za nacionalnu bezbednost da njegovo prisustvo predstavlja opasnost po nacionalnu bezbednost.

Džomiću se zamera to što je učestvovao u organizaciji nekih ranijih protesta protiv odluka i politike državnih organa Crne Gore. Upravni sud je nedavno doneo rešenje po kome Džomić može privremeno boraviti u Crnoj Gori, do okončanja postupka u vezi sa time pred tim sudom.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track