ČOVEK KOJI JE PRONAŠAO DETE PRED SVOJIM VRATIMA: Dozvao me je plač bebe koja je grcala u suzama
Foto: Saša Urošev

Dva šoka u Žitištu za sat i po

ČOVEK KOJI JE PRONAŠAO DETE PRED SVOJIM VRATIMA: Dozvao me je plač bebe koja je grcala u suzama

Srbija -
Početni šok zbog pronalaska devojčice ispred mog stana, koja je smeštena u zrenjaninskoj bolnici, zamenio je novi. Sat i po docnije pojavila mlada majka sa molbom da joj se beba vrati kaže za Kurir Bojan Miholjčić iz Žitišta

ŽITIŠTE - Ne malo bio je zatečen Bojan Miholjčić (37) iz Žitišta kad je juče popodne oko 18 sati, ispred vrata svog stana zatekao ostavljeno novorođenče staro svega pet dana. Da se nešto neubičajeno dešava, zaključio jer je iz pravca hodnika dopirao glasan dečiji plač:­

- Otvorio sam vrata i imao šta da vidim. Ispred vrata je ležala beba grcajući u suzama. Pozvao sam suprugu da je unese unutra i brzo izašao ispred zgrade. Nadao sam se da ću pronaći osobu koja je ostavila novorođenče. Uznemirene plačom i ostale komšije su izašle u hodnik , pitajući se ko je imao srce da tako nešto uradi. Bebu smo umotali u ćebence, i pozvali policiju i Hitnu pomoć. Brzo su stigli. Pao mi je kamen sa srca kad je doktorica ustanovila da je beba dobro. Tada smo ustanovili da je devojčica­, kaže za Kurir Bojan.

Novi šok za Bojana i njegovu porodicu usledio je samo sat i po nakon pronalska devojčice, koja je docnije odneta u zrenjaninsku bolnicu:

- Na vratima se pojavila veoma mlada žena. Sa njom je bila starija ženska osoba. Ispostavilo se da su to devojčicina majka i baka. Majka je tražila da dobije bebu. Objasnili smo joj da smo novorođenče zbrinuli i da je odneta u bolnicu. Potvrdili smo joj da je devojčica dobro. Majka se pravdala da joj je pozlilo i da je zato ostavila bebu. Objasnili smo joj da moramo da pozovemo policiju. Patrola je ubrzo stigla i odvela ih na informativni razgovovor­ prepričava Bojan jučerašnji susret sa devojčicinom majkom.

Slavica Mihić, direktorka Centra za Socijalni rad u Žitištu, posetila je sinoć bebu u zrenjaninskoj bolnici:­

- Osim što joj je malo spala telesna temperatura, lekari nisu konstatovali nikakve druge tegobe. Devojčica je dobro i još neko vreme provešće u bolnici. Njena majka je iz Aleksandrova, sela kod Nove Crnje. Ovaj slučaj sada je u nadležnosti kolega iz Nove Crnje­ potvrdila je ona.

(S.U.)

Prikupljaju pomoć za ostavljenu bebu

Ovaj događaj sa sretnim ishodom nas je duboko potresao. Odlučili smo da sakupimo novac i arderobu za “našu ostavljenu”. Sa komšijama sam se dogovorio da posetimo bebu kad izađe iz bolnice. Pomoć koju prikupimo, predaćemo njenoj majci­ rekao je Bojan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track