36 STANOVA ZA VOJSKU: Gašić uručio ključeve uz Andrićeve reči o krivim Drinama
Foto: Ministarstvo Odbrane

Stari Generalštab

36 STANOVA ZA VOJSKU: Gašić uručio ključeve uz Andrićeve reči o krivim Drinama

Društvo -
Ministar je rekao da je plan da se stanovi ne dele samo u Beogradu jer Vojska Srbije ima potrebe za stanovima i u drugim gradovima, poput Novog Pazara, Smedereva, Pirota, Vranja

BEOGRAD - Ministar odbrane Bratislav Gašić podelio je danas ključeve 36 stanova za pripadnike Vojske Srbije i tog ministarstva i najavio da će u 2015. godini biti nastavljeno rešavanje stambene problematike i rad na unapređenju materijalnog položaja zaposlenih u sistemu odbrane.

Na svečanosti u zgradi Starog generalštaba u Beogradu, Gašić je rekao da će Ministarstvo odbrane nastaviti da smanjuje broj pripadnika sistema odbrane koji nemaju rešeno stambeno pitanje i podsetio da je u protekle dve i po godine podeljeno oko 1.400 stanova. Gašić je rekao da je reč o nasleđenom problemu i da je pred Ministarstvom odbrane ogroman posao ali da to nikoga ne obeshrabruje.

On je parafazirao književnika i dobitnika Nobelove nagrade Ivu Andrića da su sve Drine ovog sveta krive i da ih nikada nećemo potpuno ispraviti, ali da to ne znači da treba da prestanemo da ih ispravljamo. U obraćanju aktivnim i penzionisanim pripadnicima vojske kojima su danas uručeni ključevi stanova, Gašić je rekao da je za njih ovo prilika za novi početak a za sistem odbrane potvrda da nema nerešivih problema.

Ministar je rekao da je plan da se stanovi ne dele samo u Beogradu jer Vojska Srbije ima potrebe za stanovima i u drugim gradovima, poput Novog Pazara, Smedereva, Pirota, Vranja... On je rekao i da će prioritet biti da se reše sporna pitanja sa pojedinim lokalnim samouprava, poput Niša i Smederevske Palanke, gde su ti gradovi preuzeli vojne nepokretnosti (domove vojske) ali vojska nije dobila ni sredstva ni stanove u zamenu. Gašić je, takođe, naveo da će stambena problematika biti rešavana i kroz subvencionisanje kredita. Danas su podeljeni ključevi 35 stanova u Beogradu i jednog u Užicu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track