(VIDEO) KONTROLA TRAŽILA INFORMACIJU OD MEHIĆA: On odgovorio  "Jel tolika frka"
Foto: TANJUG SRDJAN ILIC

Audio snimci

(VIDEO) KONTROLA TRAŽILA INFORMACIJU OD MEHIĆA: On odgovorio "Jel tolika frka"

Društvo -
Kontrola u Kraljevu je tražila procenjeno vreme, a Mehić je upitao: Je l toliko frka, brate. Kontrola se izvinila. Kada je preuzeo bebu i njenu pratnju javio je kontroli da su krenuli i da su, ako neko pita - komplit

BEOGRAD - Na putu za Rašku, gde je trebalo da preuzmu bolesnu bebu, pilot Omer Mehić se nekoliko puta čuo sa kontrolom u Kraljevu i proveravao meteo uslove i izveštavao ih o letu.

Omer Mehić: Neće biti potrebe za dopunjenje goriva. Dajte nam vaš meteo izveštaj.

Kontrola Kraljevo: Javite nam ukoliko bude potrebe za promenom visine.

U nekom trenutku kontrolor je obavestio pilota da ga sanitet sa bebom čeka.

Kontrola Kraljevo: Upaljene su tri rotacije od hitne pomoći za vas, ima neka prepreka južno od vas. I da je oni ne vide. Ona je obeležena, ta prepreka, ali je oni ne vide. Znači, obratite pažnju, vodite računa, molim vas.

Omer Mehić: Razumem. Javićemo vam se u finale za sletanje.

Foto: Printscreen Ministarstvo odbrane
Foto: Printscreen Ministarstvo odbrane

Kontrola je od Mehića tražila kada završe zadatak da se dodatno i jave telefonom. Mehić je, takođe, obavestio kontrolu kada su preuzeli bebu i krenuli iz Raške za Beograd i rekao da im je destinacija VMA.

U nekom trenutku je kontrola tražila procenjeno vreme, a Mehić je upitao: "Jel toliko frka, brate", posle čega je usledilo izvinjenje kontrole.

Transkript kontrole leta i pilota Omera Mehića na putu ka Beogradu možete pogledati OVDE.

http://www.youtube.com/watch?v=e0G8ac9ogeg

U najvećoj helikopterskoj tragediji u Srbiji od 1996. godine u petak uveče poginuli su beba stara pet dana iz porodice Ademović, major Omer Mehić, kapetan Milovan Ðukarić, zastavnici Nebojša Drajić i Ivan Miladinović, anesteziolog Dževad Ljajić, inače rođak ministra Rasima Ljajića, i tehničar Miroslav Veselinović iz Novog Pazara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track