MILINA ZA USKRS: Za vikend sunčano i do 24 stepena!
Foto: Marina Lopičić

Konačno proleće

MILINA ZA USKRS: Za vikend sunčano i do 24 stepena!

Društvo -
U ponedeljak toplo, posle podne i uveče naoblačenje sa kišom

BEOGRAD - U Srbiji će danas, posle hladnog jutra i ponegde slabog mraza, biti pretežno sunčano i malo toplije vreme sa najvišom dnevnom temperaturom od 12 do 17 stepeni.

Kako je saopštio Republički hidrometeorološki zavod, u planinskim predelima očekuje se promenljivo oblačno vreme, ujutro uz provejavanje slabog snega. Vetar će biti slab i umeren severni, na planinama povremeno jak, a jutarnja temperatura vazduha iznosiće od minus dva do pet stepeni.

I u Beogradu će biti pretežno sunčano i malo toplije vreme, a vetar će biti slab i umeren severni. Jutarnja temperatura vazduha iznosiće oko četiri, na širempodručju grada oko nule, a najviša dnevna oko 14 stepeni.

U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do 16. aprila, do nedelje biti pretežno sunčano vreme, uz porast temperature. Za vikend maksimalna temperatura vazduha u većini mesta biće od 20 do 24 stepena.

U ponedeljak će biti toplo vreme. Posle podne i uveče naoblačenje sa kišom, lokalnim pljuskovima, grmljavinom i padom temperature zahvatiće prvo severozapadne, a tokom noći i ostale krajeve zemlje. Zatim će biti promenljivo i svežije, ponegde sa kišom i pljuskovima.

U Srbiji je jutros najtoplije u Negotinu, gde je u sedam časova izmereno osam stepeni, a najhladnije na Kopaoniku, gde je temperatura minus četiri stepena.U Valjevu, Beogradu i Kraljevu izmereno je sedam stepeni, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Na Kopaoniku metar i po snega

Na Paliću, u Zrenjaninu, Banatskom Karlovcu, Loznici, Sremskoj Mitrovici, Kragujevcu, Smederevskoj Palanci, Požegi, Kuršumliji, Kruševcu, Nišu i Leskovcu izmereno je šest stepeni. U Somboru, Novom Sadu, Kikindi, Ćupriji i Dimitrovgradu izmereno je pet, Velikom Gradištu, Zaječaru i Vranju četiri, Sjenici jedan, na Zlatiboru nula, a na Crnom Vrhu minus jedan stepen. Sneg je na Kopaoniku visok 149 centimetara, u Sjenici 13, a na Crnom vrhu devet centimetara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track