Kolege, učenje se ipak isplati!

Stipendista Fonda za talente

Kolege, učenje se ipak isplati!

Društvo -
Tanja Šljivar, studentkinja FDU, od stipendije Dositeja plaća račune, a uspeva da uštedi i za doktorske studije u Nemačkoj

BEOGRAD - Upornost se isplatila!Osim finansijske podrške, stipendija Dositeja, koju dobija od Fonda za mlade talente, za Tanju Šljivar iz Banjaluke, studentkinju master studija na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, jeste i potvrda da se trud isplati.

Ova studentkinja dramaturgije s prosekom 9,88 kaže da novac od stipendije troši na račune za komunalije i hranu, pošto živi sama.

- Stipendiju vidim kao potvrdu da moj trud i zalaganje na fakultetu ima smisla i da mi se to isplatilo. Tih 25.000 dinara mesečno omogućava mi da živim komotnije. Verovatno ću nešto i uštedeti, jer bih posle završetka fakulteta volela da upišem doktorske studije u Nemačkoj - kaže Tanja.

Dobitnica nagrade „Borislav Mihajlović Mihiz“ kaže da joj je Dositeja jedina stipendija koju prima i ističe odličnu organizaciju u Fondu za mlade talente.

- Od potpisivanja ugovora do sada sve je odlično funkcionisalo. U Fondu za mlade talente postoji karijerni centar koji organizuje seminare i pomaže stipendistima pri pronalasku posla - ističe Tanja i dodaje da će se, kada završi školovanje, prvo obratiti Fondu za pomoć u traženju posla.

(S. T.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track