SRPSKOM NARODU OD RUSIJE Vučić: Hvala na donaciji za vatrogasnu službu, umećemo to da cenimo
Foto: Tanjug Marko Djokovic

Vrednost 9,2 miliona

SRPSKOM NARODU OD RUSIJE Vučić: Hvala na donaciji za vatrogasnu službu, umećemo to da cenimo

Društvo -
Na ceremoniji ispred Palate Srbije gde su predstavnicima Vlade Srbije predata vozila, premijer je kazao da je to za Srbiju najveća donacija do sada u oblasti sektora za vanredne situacije i vatrogasne službe
1 / 4 Foto: Tanjug Marko Djokovic

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je danas predsedniku i Vladi Ruske Federacije zato što su vatrogasnoj službi u Srbiji poklonili vozila vredna 9,2 miliona dinara.

Na ceremoniji ispred Palate Srbije gde su predstavnicima Vlade Srbije predata vozila, Vučić je kazao da je to za Srbiju "najveća donacija do sada" u oblasti sektora za vanredne situacije i vatrogasne službe.

Prema njegovim rečima, sada je prosečna starost vatrogasnih vozila u Srbiji 28 godina, a vozila koja poklanja Rusija su "najbolja vozila, poslednja reč tehnike" i "nešto čime će naši vatrogasci da se ponose".

"Pričao sam s našim vatrogascima i rekli su mi da o tako nečem nisu mogli ni da sanjaju", rekao je srpski premijer. Vučić je dodao da vozila neće ostati samo u Beogradu, već će biti raspoređena po celoj Srbiji. "Poklon je vredan 9,2 miliona dolara, to je ogromna vrednost za našu zemlju. Mi smo veoma zahvalni našim ruskim prijateljima... Mi to umemo da poštujemo i cenimo", rekao je Vučić i dodao da na vozilima piše:

"Srpskom narodu od Rusije". Premijer je dodao da je Rusija poklonom pokazala da ume da vodi računa o srpskom narodu i u ne tako lakim okolnostima za Rusku Federaciju.

"Uveren sam da srpski narod ume i da će uvek umeti da ceni tu podršku", rekao je Vučić na ceremoniji na kojoj su učestvovali i ruski ambasador Aleksandar Čepurin i predstavnici Rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu koji je uručio donaciju. Srbiji je danas predato 10 vatrogasnih i još četiri posebna vozila.

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin rekao je da Srbija i Rusija imaju dobre i prijateljske odnose i da uvek pomažu jedni drugima.

On je kazao da Rusija aktivno pomaže Srbiji i da je spremna da u bilo kakvim vanrednim okolnostima usmeri helikoptere za pomoć. Čepurin je rekao da se nada da će vozila dugo da traju, ali poželeo da bude što manje vanrednih okolnosti u kojima bi se koristila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja