SUNČANO I TOPLO: Sutra do 30 stepeni!  Ponesite nešto da se rashladite
Foto: Nebojsa Mandic

Vremenska prognoza

SUNČANO I TOPLO: Sutra do 30 stepeni! Ponesite nešto da se rashladite

Društvo -
U četvrtak i petak očekuje se lokalna pojava popodnevnih i večernjih kratkotrajnih pljuskova i grmljavina u planinama

BEOGRAD - U Srbiji će sutra biti pretežno sunčano i toplo vreme sa najvišom dnevnom temperaturom od 27 do 30 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Jutarnja temperatura vazduha kretaće se od osam do 18 stepeni, a vetar će biti slab i umeren istočni i jugoistočni. I u Beogradu će sutra biti sunčano i toplo vreme sa slabim i umerenim jugoistočnim vetrom. Jutarnja temperatura vazduha biće oko 18, a najviša dnevna oko 30 stepeni. U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do 9. juna, biti pretežno sunčano i toplo vreme. U četvrtak i petak očekuje se lokalna pojava popodnevnih i večernjih kratkotrajnih pljuskova i grmljavina i to uglavnom u planinskim predelima. Najviša temperatura vazduha u većini mesta biće oko 30 stepeni.

U klimatizovanim prostorima treba voditi računa o visini temperature: temperaturna razlika spolja i unutra ne sme biti viša od 10 stepeni. - Uvek pokušajte da nađete hlad u koji ćete se skloniti. Obavezno nosite bočicu sa vodom. U šetnju idite tek posle 17 sati, a sve nabavke obavite do 10 sati. Ishrana bi trebalo da bude sa što manje kalorija: salate, voće, povrće, riba, piletina. Pijte voćne sokove, najbolje piće je i limunada sa listićima nane, a izbegavajte alkohol, čak ni pivo nije preporučljivo - savetuje dr Macura.

Foto: Printskrin
Foto: Printskrin

Iako brojni Beograđani lepo vreme provode na Adi, kupanje nije preporučeno jer je temperature vode oko samo oko 18C a zvanična sezona za kupanje još nije počela, pa kupanje nije bezbedno. - Opasno je kupati se sada na Adi. Samo se površina vode zagrejala, pa preti velika opasnost da neko dobije grčeve ili da se usled uskakanja u vodu, desi neka nesreća. Dok god se ne odobri, treba izbegavati kupanje na Adi - dodaje dr Nada Macura.

Foto: Printskrin
Foto: Printskrin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track