VULIN NAREDIO PROVERU: Primali socijalnu pomoć, a davali priloge strankama
Foto: Marina Lopicic

Korisnici pod lupom

VULIN NAREDIO PROVERU: Primali socijalnu pomoć, a davali priloge strankama

Društvo -
Kada budemo mogli da ujedinimo sve podatke, kada budemo znali da imate na sebe registrovano vozilo od 50.000 evra a nemate prijavljen prihod, znaćemo da tu nešto nije u redu, rekao je ministar

BEOGRAD - Ministar Aleksandar Vulin najavio je danas da su u toku provere eventualnih zloupotreba dodele socijalne pomoći, odnosno osoba koje su davale velike priloge strankama, a korisnici su te pomoći.

Ministarstvo rada, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja zatražilo je informacije od centara za socijalni rad da provere osobe koje primaju socijalnu pomoć a davale su velike priloge, koji teško mogu da se povežu sa prijavljenim materijalnim stanjem", rekao je ministar Vulin.

Vulin je, povodom pisanja pojedinih medija da su korisnici socijalne pomoći uplaćivali 1,5 miliona dinara na račun političkih stranaka, rekao da taj problem mogu da reše socijane karte, ali da u ovom trenutku državna evidencija nije tako efikasna.

"Kada budemo mogli da ujedinimo sve podatke, kada budemo znali da imate na sebe registrovano vozilo od 50.000 evra a nemate prijavljen prihod, znaćemo da tu nešto nije u redu", rekao je ministar u pauzi okruglog stola u organizaciji Saveza distrofičara Srbije i naveo da država u ovom trenutku ne zna koliko građani stvarno zarađuju.

On ističe i da podaci o radnoj aktivaciji služe da bismo jasno videli ko zaslužuje novčanu pomoć a ko ima druge izvore prihoda, a samo se nalazi na evidenciji.

Ministar Vulin navodi i da je izrada socijalnih karata skup proces i da se Ministarstvo rada zato obratilo IPA fondovima za dodelu sredstava, istakaviši da je od trenutka kada se dobiju sredstva, potrebno dve do tri godine za ceo proces.Crna Gora je, kako kaže socijane karte radila 12 godina i tek sada daju rezultate.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track