DO NALEPNICE ZA SAMO 20 MINUTA: Milionito vozilo registrovano preko nacionalnog portala eUprava

Uspeh

DO NALEPNICE ZA SAMO 20 MINUTA: Milionito vozilo registrovano preko nacionalnog portala eUprava

Društvo -
Ušteda vremena i novca, kao i komfor, glavni su razlozi zbog kojih sve više korisnika svoja vozila registruje preko portala eUprava, rekao je Dušan Stojanović

BEOGRAD - Produženje registracije vozila danas je uspešno obavljeno po milioniti put preko nacionalnog portala eUprava. Ova usluga jedna je od najtraženijih na sajtu, jer zahvaljujući njoj građani do nove registracione nalepnice mogu da dođu za nepunih 20 minuta.

"Ušteda vremena i novca, kao i komfor, glavni su razlozi zbog kojih sve više korisnika svoja vozila registruje preko portala eUprava. Građanima je omogućeno da uz pomoć računara plate uslugu, i da potom na jednom od trenutno 464 ovlašćenih mesta širom Srbije zakažu i završe tehnički pregled", izjavio je Dušan Stojanović, direktor Direkcije za elektronsku upravu.

Stojanović ističe da je pristup eUpravi besplatan i otvoren za sve građane Srbije. Snalaženje na portalu je lako i prilagođeno ljudima sa osnovnim poznavanjem rada na računaru. S toga, kako on kaže, ne čudi cifra od čak 260.000 registrovanih korisnika.

"Uz uslugu produženja registracije, građani preko eUprave mogu da zamene vozačke dozvole, zakažu termin za podnošenje zahteva za ličnu kartu, pasoš, izvod iz matične knjige rođenih, uverenje o državljanstvu... i da sa svog računara i od kuće obave druge poslove, za koje su ranije morali da odlaze na šaltere", objašnjava Stojanović.

Nacionalni portal eUprava javnosti je dostupan od juna 2010. godine i nalazi se na adresi www.euprava.gov.rs. Trenutno, na Portalu usluge objavljuje 104 organa državne uprave. Građanima je dostupno oko 300 usluga.

Usluga produženja registracije vozila, građanima je dostupna od juna 2012. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track