NEBOJŠA KRSTIĆ: Siromaštvo je nasilje nad decom
Foto: Ps Yt

Skandalozno

NEBOJŠA KRSTIĆ: Siromaštvo je nasilje nad decom

Društvo -
Nekadašnji "Idol" i bivši savetnik bivšeg predsednika Tadića Nebojša Krstić, komentarišući slučaj Đorđa Joksimovića, bez predrasuda je na Tviteru napisao da je nemaština oblik nasilja nad decom.

Nesrećni, nezaposleni i siromašni Đorđe Joksimović, kome je, pošto je izgubio posao a supruga se psihički razbolela, Centar za socijalni rad u Kragujevcu pre više od dva meseca oduzeo decu, počeće štrajk glađu ispred Vlade Srbije.

On je danas, simbolično u pet do 12 želeo da počne štrajk glađu ispred zgrade Vlade, ali mu je policija saopštila da dogadjaj nije prijavljen i da ne može da se održi.

Joksimović je najavio da će narednih nedelju dana štrajkovati glađu, dok je njegov postupak već izazvao komentare na društvenim mrežama, od kojih možemo izdvojiti tvit "uticajnog tviteraša" Nebojše Krstića.

On je hladno napisao da su Joksimovićeva deca zbog siromaštva "štrajkovala glađu" pre nego što su reagovale socijalne službe.

Njego tvit je izazvao reakcije, na šta je Krstić zaključio da je "nemaština oblik nasilja nad decom"

Pretpostavljamo da Krstić nije siiromašan, čim tako nešto može de napiše, a da li to što je napisao znači i da je opravdano svim siromašnima oduzimati decu? Zar je to civilizovanost i ravnopravnost, za šta se Krstić tako odlučno zalaže?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track